iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık ( Kızartmadan ) Tarifi İçin Malzemeler
*5 yada 6 adet orta boy patlıcan
İçi için:
*1 orta boy soğan
*3 küçük domates
*Kıyma ( 200 gr kadar kullandım)
*1 tatlı kaşığı salça
*2 diş sarımsak
*Sıvı yağ
*2 adet yeşil sivri biber
*Yarım çay bardağı sıcak su
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pulbiber
Sosu için:
*Yarım yemek kaşığı salça
*Sıcak su
*Tuz
Üzeri için:
*5 yada 6 küçük domates
Karnıyarık ( Kızartmadan ) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Öncelikle patlıcanlarımızı (ben önceden fırında pişirip buzluğa atmıştım onları kullandım) kızartmadan daha hafif ve lezzetli bir yemek olduğunu düşünüyorum Sizde kızartılmadan seviyorsanız mutlaka deneyin hadi kolay gelsin
Daha öncesinden elinizde patlıcan varsa (benim yaptığım gibi pratik oluyor ) hemen çıkarıp çözülmesini bekleyip iç harcı hazırlayabilirsiniz Ama yoksa da sorun değil
1
*Patlıcanlarımızı yıkayıp kuruluyoruz Birkaç yerinden bıçakla delip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yumuşayana kadar pişiriyoruz
*Pişen patlıcanlarımızı soğumaya bırakıp içini hazırlıyoruz
*Önce soğanı küçük küçük doğrayıp 1 5 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz
*Pembeleşen soğana kıymayı ekleyip ara ara karıştırıyoruz kıyma pişince küçük küçük doğranmış yeşil biberleri koyuyoruz karıştırıyoruz
*Biberlerde pişince soyup küçük küçük doğranmış domatesleri ekliyoruz
*Karabiber, pulbiber ,tuz ekleyip domateslerin erimesini sağlıyoruz
*Daha sonra salçayı da ekleyip karıştırıyoruz
*Sıcak suyu da ekleyip domatesin ve salçanın erimesini ve kıvam almasını sağlıyoruz
*Sonra ocağın altını kapatıp ılımasını bekliyoruz
*Patlıcanları pişireceğimiz tepsiye alıp bir bıçak yardımıyla ortasından kesiyoruz, kaşıkla iyice açıp iç malzemeyi yani kıymalı karışımı içine dolduruyoruz
*Üzerlerine minik domatesleri ikiye bölüp yerleştiriyoruz
*Domateslerin üzerine biraz tuz serpiyoruz
*Salçalı sosu hazırlayıp patlıcanlarımızın üzerine gelmeyecek şekilde tepsiye döküyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika (domatesler kızarana kadar ) pişiriyoruz
Afiyet olsun
*5 yada 6 adet orta boy patlıcan
İçi için:
*1 orta boy soğan
*3 küçük domates
*Kıyma ( 200 gr kadar kullandım)
*1 tatlı kaşığı salça
*2 diş sarımsak
*Sıvı yağ
*2 adet yeşil sivri biber
*Yarım çay bardağı sıcak su
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pulbiber
Sosu için:
*Yarım yemek kaşığı salça
*Sıcak su
*Tuz
Üzeri için:
*5 yada 6 küçük domates
Karnıyarık ( Kızartmadan ) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Öncelikle patlıcanlarımızı (ben önceden fırında pişirip buzluğa atmıştım onları kullandım) kızartmadan daha hafif ve lezzetli bir yemek olduğunu düşünüyorum Sizde kızartılmadan seviyorsanız mutlaka deneyin hadi kolay gelsin
Daha öncesinden elinizde patlıcan varsa (benim yaptığım gibi pratik oluyor ) hemen çıkarıp çözülmesini bekleyip iç harcı hazırlayabilirsiniz Ama yoksa da sorun değil
1
*Patlıcanlarımızı yıkayıp kuruluyoruz Birkaç yerinden bıçakla delip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yumuşayana kadar pişiriyoruz
*Pişen patlıcanlarımızı soğumaya bırakıp içini hazırlıyoruz
*Önce soğanı küçük küçük doğrayıp 1 5 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz
*Pembeleşen soğana kıymayı ekleyip ara ara karıştırıyoruz kıyma pişince küçük küçük doğranmış yeşil biberleri koyuyoruz karıştırıyoruz
*Biberlerde pişince soyup küçük küçük doğranmış domatesleri ekliyoruz
*Karabiber, pulbiber ,tuz ekleyip domateslerin erimesini sağlıyoruz
*Daha sonra salçayı da ekleyip karıştırıyoruz
*Sıcak suyu da ekleyip domatesin ve salçanın erimesini ve kıvam almasını sağlıyoruz
*Sonra ocağın altını kapatıp ılımasını bekliyoruz
*Patlıcanları pişireceğimiz tepsiye alıp bir bıçak yardımıyla ortasından kesiyoruz, kaşıkla iyice açıp iç malzemeyi yani kıymalı karışımı içine dolduruyoruz
*Üzerlerine minik domatesleri ikiye bölüp yerleştiriyoruz
*Domateslerin üzerine biraz tuz serpiyoruz
*Salçalı sosu hazırlayıp patlıcanlarımızın üzerine gelmeyecek şekilde tepsiye döküyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika (domatesler kızarana kadar ) pişiriyoruz
Afiyet olsun