iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*56adet milföy(çiftli)(kişi sayısına göre arttırabilirsiniz
İçine koymak için;
*Peynir
*Kaşar peyniri(arzu ettiğiniz malzemeyi de kullanabilirsiniz )
Üzerine;
*Susam
*1 tatlı kaşığı pekmez
*Yarım çay bardağı su
Karnıyarık Milföy Böreği Tarifi Yapılışı
Milföyleri ortadaki çizgisinden kesiyoruz Peynir ve kaşar peynirini karıştırıyoruz (Ben peynirli yaptım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz )kare milföyün ortasına malzemeyi koyuyoruz Bir yarısını üzerine diğer yarısını da üzerine kapatıyoruz Kenarlarını bastırıyoruz Peyniri akmaması için çatalla da bastırabilirsiniz Pekmezle suyu karıştırıp milföylerin üstünü ona batırıp susama buluyoruz Sonra katlama yeri altta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz Üzerlerine bıçakla çizik atıyoruz ve pişiriyoruz Afiyet olsun
*56adet milföy(çiftli)(kişi sayısına göre arttırabilirsiniz
İçine koymak için;
*Peynir
*Kaşar peyniri(arzu ettiğiniz malzemeyi de kullanabilirsiniz )
Üzerine;
*Susam
*1 tatlı kaşığı pekmez
*Yarım çay bardağı su
Karnıyarık Milföy Böreği Tarifi Yapılışı
Milföyleri ortadaki çizgisinden kesiyoruz Peynir ve kaşar peynirini karıştırıyoruz (Ben peynirli yaptım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz )kare milföyün ortasına malzemeyi koyuyoruz Bir yarısını üzerine diğer yarısını da üzerine kapatıyoruz Kenarlarını bastırıyoruz Peyniri akmaması için çatalla da bastırabilirsiniz Pekmezle suyu karıştırıp milföylerin üstünü ona batırıp susama buluyoruz Sonra katlama yeri altta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz Üzerlerine bıçakla çizik atıyoruz ve pişiriyoruz Afiyet olsun