iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık (Patlıcan Ve Biber) Tarifi İçin Malzemeler
*800 gram Kıyma
*2 adet soğan adet patlıcan
*6 adet dolmalık, 5 adet sivri biber(siz ihtiyaca göre eksiltip artırabilirsiniz)
*Yarım bağ maydanoz
*3 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı domates Salçası(dometes sosuna girecek)
*1 tatlı kaşığı salça da harcın içine
*Kızartmak için yağ
*Baharat(karabiber ,pulbiberi) ve tuz
Karnıyarık (Patlıcan Ve Biber) Tarifi Yapılışı İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyup ortasına bıçakla bi kesik atıp o kesikten tatlı kaşığı yardımıyla oyalım(oymadan direk kızartabilirsiniz tercihen) Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp kurutalım Dolmalık biberlerin kapağını tam kesmeden yarıp çekirdeğini boşaltalım Sivri biberlere de uzun yarıklar atıp çekirdeğini alıp yağda kızartalım Süzgece alıp yağının mümkün olduğunca süzülmesini sağlayalım Başka bir tavada önce mümkünse rondodan geçirdiğimiz ufak soğanları, sonra kıymayı kavuralım Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyip 2 3 kez çevirelim Son olarak tuz ve baharatlarımızı, maydonuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım Domateslerin kabuğunu soyup rondodan yada blenderden geçirelim 1 yemek kaşığı salçayı kavurup domates püresini ekleyip buna da tuz ve az baharat ekleyip ocaktan indirelim Fırın tepsisi yada Borcama patlıcan ve biberleri doldurup yerleştirelim Üzerine salçalı domates sosunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar domatesler kızarıp eriyene kadar pişirelim Domatesler erdiğinde çıkarıp sıcak su yada varsa et suyu ekleyip tekrar fırına sürelim Suyu kurursa pişmeye yakın kontrollü olarak su eklenebilir afiyet olsun (patlıcanlar yağını fırında iken bırakır, mutlaka yağını alalım ara ara) afiyet olsun
*800 gram Kıyma
*2 adet soğan adet patlıcan
*6 adet dolmalık, 5 adet sivri biber(siz ihtiyaca göre eksiltip artırabilirsiniz)
*Yarım bağ maydanoz
*3 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı domates Salçası(dometes sosuna girecek)
*1 tatlı kaşığı salça da harcın içine
*Kızartmak için yağ
*Baharat(karabiber ,pulbiberi) ve tuz
Karnıyarık (Patlıcan Ve Biber) Tarifi Yapılışı İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyup ortasına bıçakla bi kesik atıp o kesikten tatlı kaşığı yardımıyla oyalım(oymadan direk kızartabilirsiniz tercihen) Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp kurutalım Dolmalık biberlerin kapağını tam kesmeden yarıp çekirdeğini boşaltalım Sivri biberlere de uzun yarıklar atıp çekirdeğini alıp yağda kızartalım Süzgece alıp yağının mümkün olduğunca süzülmesini sağlayalım Başka bir tavada önce mümkünse rondodan geçirdiğimiz ufak soğanları, sonra kıymayı kavuralım Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyip 2 3 kez çevirelim Son olarak tuz ve baharatlarımızı, maydonuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım Domateslerin kabuğunu soyup rondodan yada blenderden geçirelim 1 yemek kaşığı salçayı kavurup domates püresini ekleyip buna da tuz ve az baharat ekleyip ocaktan indirelim Fırın tepsisi yada Borcama patlıcan ve biberleri doldurup yerleştirelim Üzerine salçalı domates sosunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar domatesler kızarıp eriyene kadar pişirelim Domatesler erdiğinde çıkarıp sıcak su yada varsa et suyu ekleyip tekrar fırına sürelim Suyu kurursa pişmeye yakın kontrollü olarak su eklenebilir afiyet olsun (patlıcanlar yağını fırında iken bırakır, mutlaka yağını alalım ara ara) afiyet olsun