iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık (Patlıcanları Haşladım) Tarifi İçin Malzemeler
*2 patlıcan
*1 patates
*300 gram kadar kıyma
*1 soğan
*1 kaşık domates salçası
*Çeri domates
*Biber
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Karnıyarık (Patlıcanları Haşladım) Tarifi Yapılışı Ben bu sefer karnıyarık tarifinde bir değişiklik yapıp patlıcanları haşlasam hafif olurmu? Tadı nasıl olur diye düşünürken, denemezsem bilemem dedim ve işe koyuldum, şimdiden söyleyeyim bu sefer yemeğim çok güzel olmuştu
İlk olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz ben ikiye böldüm çünkü biraz tombiktiler
Patatesi soyduktan sonra dilediğimiz gibi doğrayıp patlıcanlarla beraber tuzlu suda haşlayalım Aşağı yukarı 20 dakika kadar haşladım patlıcanları sonra siz bunu kullandığınız patlıcanlara göre ayarlayabilirsiniz Patlıcanların ortası ezilebilecek kadar olması yeterli
Diğer taraftan patlıcanlar ve patates haşlanana kadar 1 soğanı doğrayalım ve 1 kaşık sıvı yağda kavrulalım ve soğanlar kavurulduktan sonra kıymamızı katalım Tuzunu, kırılmış tane karabiberini ve pul biberini de katalım
Daha sonra patlıcanları fırın tepsisine koyalım ve içine kavurduğumuz kıymalı içimizden koyalım Üzerine patates, çeri domates, ve biber ile süsleyelim
Kıymayı kavurduğumuz tavaya 1 kaşık domates salçamızı 1 çay bardağı su ile ezelim
Ve patlıcanların üzeride dökelim
Önceden ısıtılmış 180 derelik fırına sürelim
NOT: Fırınınızın pişirme süresi farklı olabilir!
Fırından fırına fark var
Ve tuz, kara biber, pul biber üçlüsünü damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz Bu yüzden miktarını koymadım
*2 patlıcan
*1 patates
*300 gram kadar kıyma
*1 soğan
*1 kaşık domates salçası
*Çeri domates
*Biber
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Karnıyarık (Patlıcanları Haşladım) Tarifi Yapılışı Ben bu sefer karnıyarık tarifinde bir değişiklik yapıp patlıcanları haşlasam hafif olurmu? Tadı nasıl olur diye düşünürken, denemezsem bilemem dedim ve işe koyuldum, şimdiden söyleyeyim bu sefer yemeğim çok güzel olmuştu
İlk olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz ben ikiye böldüm çünkü biraz tombiktiler
Patatesi soyduktan sonra dilediğimiz gibi doğrayıp patlıcanlarla beraber tuzlu suda haşlayalım Aşağı yukarı 20 dakika kadar haşladım patlıcanları sonra siz bunu kullandığınız patlıcanlara göre ayarlayabilirsiniz Patlıcanların ortası ezilebilecek kadar olması yeterli
Diğer taraftan patlıcanlar ve patates haşlanana kadar 1 soğanı doğrayalım ve 1 kaşık sıvı yağda kavrulalım ve soğanlar kavurulduktan sonra kıymamızı katalım Tuzunu, kırılmış tane karabiberini ve pul biberini de katalım
Daha sonra patlıcanları fırın tepsisine koyalım ve içine kavurduğumuz kıymalı içimizden koyalım Üzerine patates, çeri domates, ve biber ile süsleyelim
Kıymayı kavurduğumuz tavaya 1 kaşık domates salçamızı 1 çay bardağı su ile ezelim
Ve patlıcanların üzeride dökelim
Önceden ısıtılmış 180 derelik fırına sürelim
NOT: Fırınınızın pişirme süresi farklı olabilir!
Fırından fırına fark var
Ve tuz, kara biber, pul biber üçlüsünü damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz Bu yüzden miktarını koymadım