Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık (Reyhanlı)

Karnıyarık (Reyhanlı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnıyarık (Reyhanlı) Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet patlıcan (yazdan koyduğum kızartılmış patlıcan)
*200 gr kıyma (ben göz kararı koyuyorum)
*1 adet büyükbaş soğan
*1 adet sarımsak
*Tuz, karabiber, pulbiber, sıvı yağ
*Bir tutam maydanoz
*Ve olmazsa olmazım kuru reyhan

Sosu;


*Suyla açılmış domates salçası

Karnıyarık (Reyhanlı) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar çok severek yediğimiz klasik karnıyarik tarifi vericem(Yanlız kuru Reyhanlı denemenizi isterim)
Patlıcanlar alacalı soyulup kızgın yağda kızartılır (ben yazdan buzluğa koyduğum patlıcanları kullandım)Borcama yerleştirilir
İç harcı için kıyma çiğliğini kaybedene kadar kavrulup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenip güzelce pişirilir tuz ,karabiber ,pulbiber ,reyhan eklenip ocak kapatılır üzerine maydanoz doğranıp karıştırılır İç harcımızı patlıcanlara paylaştırıyoruz Üzerlerine varsa domates dilimleri, biber koyup süslenir ben domates olmadığı için biber koydum sosu içinde yarım yemek kaşığı domates salçası suyla sulandırılıp borcamın dibi sosla gezdirilir 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir Afiyet bal şeker olsun inşallah
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt