iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık (Reyhanlı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patlıcan (yazdan koyduğum kızartılmış patlıcan)
*200 gr kıyma (ben göz kararı koyuyorum)
*1 adet büyükbaş soğan
*1 adet sarımsak
*Tuz, karabiber, pulbiber, sıvı yağ
*Bir tutam maydanoz
*Ve olmazsa olmazım kuru reyhan
Sosu;
*Suyla açılmış domates salçası
Karnıyarık (Reyhanlı) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar çok severek yediğimiz klasik karnıyarik tarifi vericem(Yanlız kuru Reyhanlı denemenizi isterim)
Patlıcanlar alacalı soyulup kızgın yağda kızartılır (ben yazdan buzluğa koyduğum patlıcanları kullandım)Borcama yerleştirilir
İç harcı için kıyma çiğliğini kaybedene kadar kavrulup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenip güzelce pişirilir tuz ,karabiber ,pulbiber ,reyhan eklenip ocak kapatılır üzerine maydanoz doğranıp karıştırılır İç harcımızı patlıcanlara paylaştırıyoruz Üzerlerine varsa domates dilimleri, biber koyup süslenir ben domates olmadığı için biber koydum sosu içinde yarım yemek kaşığı domates salçası suyla sulandırılıp borcamın dibi sosla gezdirilir 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir Afiyet bal şeker olsun inşallah
*2 adet patlıcan (yazdan koyduğum kızartılmış patlıcan)
*200 gr kıyma (ben göz kararı koyuyorum)
*1 adet büyükbaş soğan
*1 adet sarımsak
*Tuz, karabiber, pulbiber, sıvı yağ
*Bir tutam maydanoz
*Ve olmazsa olmazım kuru reyhan
Sosu;
*Suyla açılmış domates salçası
Karnıyarık (Reyhanlı) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar çok severek yediğimiz klasik karnıyarik tarifi vericem(Yanlız kuru Reyhanlı denemenizi isterim)
Patlıcanlar alacalı soyulup kızgın yağda kızartılır (ben yazdan buzluğa koyduğum patlıcanları kullandım)Borcama yerleştirilir
İç harcı için kıyma çiğliğini kaybedene kadar kavrulup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenip güzelce pişirilir tuz ,karabiber ,pulbiber ,reyhan eklenip ocak kapatılır üzerine maydanoz doğranıp karıştırılır İç harcımızı patlıcanlara paylaştırıyoruz Üzerlerine varsa domates dilimleri, biber koyup süslenir ben domates olmadığı için biber koydum sosu içinde yarım yemek kaşığı domates salçası suyla sulandırılıp borcamın dibi sosla gezdirilir 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir Afiyet bal şeker olsun inşallah