Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık (Sağlıklı Yağda Kızartılmadan)

Karnıyarık (Sağlıklı Yağda Kızartılmadan)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnıyarık (Sağlıklı Yağda Kızartılmadan) Tarifi İçin Malzemeler

*9 adet patlıcan (kişi sayısına göre)

İç harcı için,


*1 kg tavuk göğsü küp doğranmış
*4 adet yeşil biber
*2 adet kuru soğan
*Maydanoz
*1 kaşık pul biber
*Karabiber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;


*2 yemek kaşığı salça
*Su

Üzerine;


*Dilimlenmiş domates
*Biber

Karnıyarık (Sağlıklı Yağda Kızartılmadan) Tarifi Yapılışı Hem az yağlı hafif hem de sağlıklı bir karnıyarık tarifim ????

1
*Patlıcanları yıkayıp peçeteyle yada suyunun kurumasını bekleyip patlıcanları ister alacalı soyalım, ister bütün haliyle koyalım
*Patlıcanları uzunlamasına kesip, fırın tepsisine dizilir Üzerine yağ sürülür 200 derecede pişirilir
*Daha sonra doğranmış soğanları kavurun
*Üzerine doğranmış et ilave edilir, pişirilir
*Doğranmış biberler eklenir ve baharatlar pişirilir
*Son olarak maydanoz eklenir Ocağı kapatıp, iç harcını patlıcanların içine doldurup, üzerine salça ve su karıştırılır
*Sos üzerine gezdirilir
*Dilimlenmiş sebzeler dizilir ve artık fırına verip 10 dakikada fırında tutup, biraz pişirilir
*Sonra servis tabağına alınır Afiyet olsun??
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt