Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*45 adet orta boy patlıcan
*Karabiber
*Pulbiber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağ

Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları yıkayıp ortalarından birer kesik atıp fırın tepsisine koyup yüksek sıcaklıktaki fırında 30 veya 20 dakika kadar pişirelim Sonra büyük bir tepsiye zeytinyağını koyalım Yağ biraz kızdıktan sonra orta doğranmış soğanları koyalım Pembeleşene kadar pişirip üzerine salçayı koyalım 10 15 saniye kadar karıştıralım Üzerine tuz ,karabiber, pulbiberi koyalım Maydanozları da doğrayıp koyalım İyice karıştıralım Üzerine kıymayı koyalım Kıymanın topak olmaması için kaşığımızın ters tarafı ile iyice ezelim İçimizin altını kapatalım Patlıcanlar piştiyse fırından alalım Pişmediyse bekleyelim Patlıcanları bir tepsiye dizelim Kestiğimiz yerlerden azıcık açalım Açtığımız yerlere içimizi koyalım Üzerine domates ve biber ile süsleyelim Üzerine 1 kaşık salça ve su karıştırıp dökelim 200° fırında 20 dakika kadar pişirelim
AFİYET OLSUN
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt