iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet patlıcan
*1 adet soğan
*1 tutam maydanoz
*150 gr kıyma
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı + 15 yemek kaşığı (üzeri için)
*1 küçük domates
*Yarım adet biber (üzeri için)
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karnıyarık Yemeği Tarifi Yapılışı Merhaba iyi akşamlar Kışın en iyi giden yemeklerinden olan karnıyarık yaptım bugün Sizinlede paylaşmak istedim Öncelikle benim patlıcanım yaz patlıcanı kızartıp buzluğa koymuştum Onu çıkarıp yaptım Siz taze de alabilirsiniz O zaman varsa kızarmış patlıcan yoksa yeniden patlıcan alıp alacalı soyup ortasına çizgi atıp kızartın Ardından iç kısmına geçelim Bir tavaya kıymayı koyun Ardından yemeklik doğranmış soğanı atın kavurun yağda Pembeleşsin üzerine baharatımızı atın ve en son 1 tatlı kaşığı salçayı atıp kavurun En son 1 tutam ince doğranmış maydanozu atın En son tuz ekleyip, kavurup kapatalım Bir borcama dizin Patlıcanları içine harcı doldurun En üste elma dilimi şeklinde domates ve biberi dizin Son olarak salçalı su ve az yağ katıp karıştırıp, gezdirin Sonra fırına verip 180 derece 20 dk kadar pişsin yeter Afiyet olsun
*5 adet patlıcan
*1 adet soğan
*1 tutam maydanoz
*150 gr kıyma
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı + 15 yemek kaşığı (üzeri için)
*1 küçük domates
*Yarım adet biber (üzeri için)
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karnıyarık Yemeği Tarifi Yapılışı Merhaba iyi akşamlar Kışın en iyi giden yemeklerinden olan karnıyarık yaptım bugün Sizinlede paylaşmak istedim Öncelikle benim patlıcanım yaz patlıcanı kızartıp buzluğa koymuştum Onu çıkarıp yaptım Siz taze de alabilirsiniz O zaman varsa kızarmış patlıcan yoksa yeniden patlıcan alıp alacalı soyup ortasına çizgi atıp kızartın Ardından iç kısmına geçelim Bir tavaya kıymayı koyun Ardından yemeklik doğranmış soğanı atın kavurun yağda Pembeleşsin üzerine baharatımızı atın ve en son 1 tatlı kaşığı salçayı atıp kavurun En son 1 tutam ince doğranmış maydanozu atın En son tuz ekleyip, kavurup kapatalım Bir borcama dizin Patlıcanları içine harcı doldurun En üste elma dilimi şeklinde domates ve biberi dizin Son olarak salçalı su ve az yağ katıp karıştırıp, gezdirin Sonra fırına verip 180 derece 20 dk kadar pişsin yeter Afiyet olsun