iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*4 patlıcan
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*4 tane minik domates
İÇ HARCI İÇİN:
*250 g kadar kıyma
*1 soğan
*1 kırmızı biber
*3 yeşil biber
*Yarım çorba kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 çay bardağı sıcak su
SOSU İÇİN:
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı salça
*1 buçuk su bardağı sıcak su
Karnıyarık Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanlar temizlenip soyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir Patlıcanların ortası uzunlamasına kesilir Sudan çıkardığımız patlıcanların sularının iyice kuruması sağlanır Yağlı kağıt serilmiş kare borcama dizilir, her birinin üzerlerine kuru yer kalmayacak şekilde fırçayla 3 sıvı yağ sürülür ardından 200° fırında 30 dk pişirilir Patlıcanlar pişerken ayrı bir tencere ocağa alınarak kıymalar tencereye konulur Kıymalar suyunu salınca ocağın altı kısılır ve kıyma kendi suyunca pişmeye bırakılır Suyunu çekmeye yakın, kıymaların üzerine ince ince doğranmış soğan, yeşil ve kırmızı biberler eklenir, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Yarım çorba kaşığı salça eklenip karıştırılır Üzerine 1 çay bardağı sıcak su eklenerek etin iyice pişmesi sağlanır Son olarak baharatlar ve tuzu eklenerek ocak kapatılır Hazırladığımız iç harç patlıcanların içine doldurulur, kaşığın arkasıyla bastırılıp üzerine 2’ye bölünmüş minik domatesler yerleştirilir Sosu için 1 çorba kaşığı tereyağı eritilip üzerine 1 çorba kaşığı salça eklenir Salçanın kokusu duyulduktan sonra üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak su eklenerek sosu hazırlanır Sosuna tuz eklenebilir İçi doldurulmuş patlıcanlar borcama dizilip üzerine sos dökülür ve 200° fırına verilir Yaklaşık 45 dakika pişirilir Servis yapmadan önce üzerine kaşar rendelenebilir Afiyet olsun
*4 patlıcan
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*4 tane minik domates
İÇ HARCI İÇİN:
*250 g kadar kıyma
*1 soğan
*1 kırmızı biber
*3 yeşil biber
*Yarım çorba kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 çay bardağı sıcak su
SOSU İÇİN:
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı salça
*1 buçuk su bardağı sıcak su
Karnıyarık Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanlar temizlenip soyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir Patlıcanların ortası uzunlamasına kesilir Sudan çıkardığımız patlıcanların sularının iyice kuruması sağlanır Yağlı kağıt serilmiş kare borcama dizilir, her birinin üzerlerine kuru yer kalmayacak şekilde fırçayla 3 sıvı yağ sürülür ardından 200° fırında 30 dk pişirilir Patlıcanlar pişerken ayrı bir tencere ocağa alınarak kıymalar tencereye konulur Kıymalar suyunu salınca ocağın altı kısılır ve kıyma kendi suyunca pişmeye bırakılır Suyunu çekmeye yakın, kıymaların üzerine ince ince doğranmış soğan, yeşil ve kırmızı biberler eklenir, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Yarım çorba kaşığı salça eklenip karıştırılır Üzerine 1 çay bardağı sıcak su eklenerek etin iyice pişmesi sağlanır Son olarak baharatlar ve tuzu eklenerek ocak kapatılır Hazırladığımız iç harç patlıcanların içine doldurulur, kaşığın arkasıyla bastırılıp üzerine 2’ye bölünmüş minik domatesler yerleştirilir Sosu için 1 çorba kaşığı tereyağı eritilip üzerine 1 çorba kaşığı salça eklenir Salçanın kokusu duyulduktan sonra üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak su eklenerek sosu hazırlanır Sosuna tuz eklenebilir İçi doldurulmuş patlıcanlar borcama dizilip üzerine sos dökülür ve 200° fırına verilir Yaklaşık 45 dakika pişirilir Servis yapmadan önce üzerine kaşar rendelenebilir Afiyet olsun