nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*7 8 adet orta boy patlıcan
*Kızarmak için akıcı yağ
*200 gr kıyma
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*2 yemek yemek kaşığı salça
*Yarım yemek yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Kara biber
*Pul biber
*Kimyon
*Maydanoz (ince kıyılmış)
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlar astarlı olacak şekilde soyulur acısının çıkması için azıcık tuz suda bekletilir ,sonra kağıt havlu yardımıyla adamakıllı kurulanır ortasına boylu boyunca olacak şekilde bıçakla çizilir ve kızartılıp borcama dizilir (Çizgileri tepede kalacak şekilde dizilir çatal yardımı ile en ince ayrıntısına kadar ortaları açılır)
Kıyması için yarım yarım yemek kaşığı tereyağı tavaya alınır ince küp küp doğranmış soğanlar pembeleşene dek kavrulur, içine kıyma 1 yemek yemek kaşığı salça ve baharatlar eklenir azıcık daha kavrulur en son maydanoz eklenerek 1 2 dk sonra ocak kapatılır
Hazırladığımız kıymayı içini açtığımız patlıcanlara yerleştirilir
1 yemek kaşığı salça ve 2 akarsu bardağı sıcak su ile karıştırarak karnıyarıkların üzerine gelmeyecek şekilde borcama dökülür ,isteğe tarafından üzerini domates ve çarliston biber ile süsleyebilirsiniz, daha sonra 180 c fırında 10 dk pişirilir, sağlık olsun
*7 8 adet orta boy patlıcan
*Kızarmak için akıcı yağ
*200 gr kıyma
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*2 yemek yemek kaşığı salça
*Yarım yemek yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Kara biber
*Pul biber
*Kimyon
*Maydanoz (ince kıyılmış)
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlar astarlı olacak şekilde soyulur acısının çıkması için azıcık tuz suda bekletilir ,sonra kağıt havlu yardımıyla adamakıllı kurulanır ortasına boylu boyunca olacak şekilde bıçakla çizilir ve kızartılıp borcama dizilir (Çizgileri tepede kalacak şekilde dizilir çatal yardımı ile en ince ayrıntısına kadar ortaları açılır)
Kıyması için yarım yarım yemek kaşığı tereyağı tavaya alınır ince küp küp doğranmış soğanlar pembeleşene dek kavrulur, içine kıyma 1 yemek yemek kaşığı salça ve baharatlar eklenir azıcık daha kavrulur en son maydanoz eklenerek 1 2 dk sonra ocak kapatılır
Hazırladığımız kıymayı içini açtığımız patlıcanlara yerleştirilir
1 yemek kaşığı salça ve 2 akarsu bardağı sıcak su ile karıştırarak karnıyarıkların üzerine gelmeyecek şekilde borcama dökülür ,isteğe tarafından üzerini domates ve çarliston biber ile süsleyebilirsiniz, daha sonra 180 c fırında 10 dk pişirilir, sağlık olsun