iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*4 patlıcan
*350 gr kıyma
*2 domates (biri harcı biri üstü için)
*2 sivri biber (yine üzerine koymak için)
*Bir tutam maydanoz
*1 soğan
*2 sarımsak
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Pul biber
*Kuru nane
*Karabiber
Sosu için;
*2 yemek kaşığı salça
*350 ml su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle belirtmeliyim ki ben ilk defa Patlıcanlarımı fırında sıfır yağsız yaklaşık 20 dakika 180200 derece arası pişirdim ve patlıcanlar yumuşayınca üstünü hafifçe açıp soğumaya bıraktım Çünkü diğer türlü boşuna kalori alıyorsunuz ve patlıcanları tuzlu suda bekletseniz bile yağı çekiyor o yüzden fırında önceden hazırladım
1
*İlk olarak soğan ve sarımsaklarımızı yağımızda kavurup kıymamızı ekliyoruz ve kıymamız iyice pişip kendi suyunu bırakıp çektikten sonra domatesini ve salçasını ekliyorum
*Karışım hafif sulandığında baharatlarını ve maydanozu ekleyip, iyice karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz
*Şimdi fırınımızı tekrardan önceden açıp ısıtalım
*Kıyma harcını bu esnada patlıcanların içine doldurup, domates ve biberleri ekleyip, sosumuzu hazırlıyoruz
*Üzerlerine döküp, fırında üstü kızarınca sebzeler canlılığını yitirince kapatıyoruz Umarım beğenirsiniz helal hoş olsun
*4 patlıcan
*350 gr kıyma
*2 domates (biri harcı biri üstü için)
*2 sivri biber (yine üzerine koymak için)
*Bir tutam maydanoz
*1 soğan
*2 sarımsak
*1 dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Pul biber
*Kuru nane
*Karabiber
Sosu için;
*2 yemek kaşığı salça
*350 ml su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle belirtmeliyim ki ben ilk defa Patlıcanlarımı fırında sıfır yağsız yaklaşık 20 dakika 180200 derece arası pişirdim ve patlıcanlar yumuşayınca üstünü hafifçe açıp soğumaya bıraktım Çünkü diğer türlü boşuna kalori alıyorsunuz ve patlıcanları tuzlu suda bekletseniz bile yağı çekiyor o yüzden fırında önceden hazırladım
1
*İlk olarak soğan ve sarımsaklarımızı yağımızda kavurup kıymamızı ekliyoruz ve kıymamız iyice pişip kendi suyunu bırakıp çektikten sonra domatesini ve salçasını ekliyorum
*Karışım hafif sulandığında baharatlarını ve maydanozu ekleyip, iyice karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz
*Şimdi fırınımızı tekrardan önceden açıp ısıtalım
*Kıyma harcını bu esnada patlıcanların içine doldurup, domates ve biberleri ekleyip, sosumuzu hazırlıyoruz
*Üzerlerine döküp, fırında üstü kızarınca sebzeler canlılığını yitirince kapatıyoruz Umarım beğenirsiniz helal hoş olsun