iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy patlıcan
*3 çorba kaşığı tuz (Patlıcanları suda bekletmek için)
*1 su bardağı sıvı yağ (Patlıcanları kızartmak için)
*2 orta boy soğan (Doğranmış)
*34 diş sarımsak
*300 gr kıyma
*4 adet ortaboy domates
*1 tutam maydanoz
*Tuz, karabiber
*1 su bardağı su veya et suyu
*1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
*3 adet sivribiber
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
1
*Patlıcanların saplarını kısaltın kabuklarını alacalı soyun ve yarıya kesin
*Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin
*2025 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın
*Bir tavaya 1 bardak sıvı yağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın
*Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın
*Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün (2 yemek kaşığı kadar kalsa yeterli) yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun
*Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin
*Küp küp doğradığınız yada rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin
*Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın
*Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun
*Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin
*1 su bardağı et suyunu kalan domates püresi ve salça ile karıştırın Sosu tepsinin kenarından dökün
*Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2530 dakika fırında pişirin
*Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın
*3 adet orta boy patlıcan
*3 çorba kaşığı tuz (Patlıcanları suda bekletmek için)
*1 su bardağı sıvı yağ (Patlıcanları kızartmak için)
*2 orta boy soğan (Doğranmış)
*34 diş sarımsak
*300 gr kıyma
*4 adet ortaboy domates
*1 tutam maydanoz
*Tuz, karabiber
*1 su bardağı su veya et suyu
*1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
*3 adet sivribiber
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
1
*Patlıcanların saplarını kısaltın kabuklarını alacalı soyun ve yarıya kesin
*Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin
*2025 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın
*Bir tavaya 1 bardak sıvı yağı koyun ve patlıcanların her iyice yumuşayıp rengi dönünceye kadar kızartın
*Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın
*Kızartma yaptığınız tavanın fazla yağını süzün (2 yemek kaşığı kadar kalsa yeterli) yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun
*Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin
*Küp küp doğradığınız yada rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin
*Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın
*Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun
*Hafifçe yağda kızarttığınız sivribiberleri üzerlerine yerleştirip süsleyin
*1 su bardağı et suyunu kalan domates püresi ve salça ile karıştırın Sosu tepsinin kenarından dökün
*Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2530 dakika fırında pişirin
*Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın