iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet küçük boy patlıcan
*2 adet orta boy soğan
*1 adet domates
*8 adet yeşil biber
*4 dis sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
*200 gr çekilmiş et
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları çizgili soyup yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin
İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu kağıt ile çektirin ve az yağda kızartın Üzerine biber koymak istiyorsanız 6 adet biberi de kızartın
Daha sonra ayni tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı da ekleyin Biraz daha kavurun ve biberleri küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın
Üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın
Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve kaşık yardımıyla patlıcanların içine bastırın içine malzemeleri koymak için yer açın ve malzemeyle patlıcanların içini doldurun
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine arzu ederseniz kızarttığınız biberlerden birer tane koyun
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı bir kasede sıcak suyla ezin ve tepsiye patlıcanların arasına dökün Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin
Daha sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında 2025 dk pişirin
Afiyet olsun ?
*6 adet küçük boy patlıcan
*2 adet orta boy soğan
*1 adet domates
*8 adet yeşil biber
*4 dis sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
*200 gr çekilmiş et
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları çizgili soyup yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin
İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu kağıt ile çektirin ve az yağda kızartın Üzerine biber koymak istiyorsanız 6 adet biberi de kızartın
Daha sonra ayni tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı da ekleyin Biraz daha kavurun ve biberleri küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın
Üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın
Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve kaşık yardımıyla patlıcanların içine bastırın içine malzemeleri koymak için yer açın ve malzemeyle patlıcanların içini doldurun
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine arzu ederseniz kızarttığınız biberlerden birer tane koyun
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı bir kasede sıcak suyla ezin ve tepsiye patlıcanların arasına dökün Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin
Daha sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında 2025 dk pişirin
Afiyet olsun ?