iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet küçük boy patlıcan
*1 büyük boy soğan
*250300 gram kıyma
*2 adet domates
*Tuz
*Karabiber
*Su
*Yağ
*
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanlarınızı boydan çizgili şekilde kabuklarını soyarak temizliyoruz ve boydan boya bir yarık atıyoruz
Patlıcanlarımızı acı suyu çıkması için tuzlu suda bir yarım saat bekletiyoruz
Daha sonra sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcanlarınızı kızgın yağda kızartıyoruz
Kızaran patlıcanları bir borcam tepsiye alıyoruz ve içlerini kumpir içi hazırlar gibi bir çatal yardımıyla eziyoruz
İç harcı için bir tavada öncelikle soğanımızı kavurmaya başlıyoruz Soğanımız pembeleşince kıymamızı ilave ederek bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz
Kıymamız pembeleşip kızarmaya başlayınca domatesi ilave edin, domates suyunu çekmeye başlayınca tuzu ve karabiberi damak zevkinize göre ekleyip karıştırılarak ocağı kapatın
Patlıcanların içine kıymalı harcımızı yerleştirin ve borcam içerisine bir bardak kadar su ilave edin, su patlıcanların eteklerinde olacak
Önceden ısıtılmış 180200 derece fırında kıymaların üzeri kızarana kadar pişirin
Daha sonra yemeğimizi fırından alarak pilav ve cacık ile beraber servis edebilirsiniz
*5 adet küçük boy patlıcan
*1 büyük boy soğan
*250300 gram kıyma
*2 adet domates
*Tuz
*Karabiber
*Su
*Yağ
*
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanlarınızı boydan çizgili şekilde kabuklarını soyarak temizliyoruz ve boydan boya bir yarık atıyoruz
Patlıcanlarımızı acı suyu çıkması için tuzlu suda bir yarım saat bekletiyoruz
Daha sonra sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcanlarınızı kızgın yağda kızartıyoruz
Kızaran patlıcanları bir borcam tepsiye alıyoruz ve içlerini kumpir içi hazırlar gibi bir çatal yardımıyla eziyoruz
İç harcı için bir tavada öncelikle soğanımızı kavurmaya başlıyoruz Soğanımız pembeleşince kıymamızı ilave ederek bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz
Kıymamız pembeleşip kızarmaya başlayınca domatesi ilave edin, domates suyunu çekmeye başlayınca tuzu ve karabiberi damak zevkinize göre ekleyip karıştırılarak ocağı kapatın
Patlıcanların içine kıymalı harcımızı yerleştirin ve borcam içerisine bir bardak kadar su ilave edin, su patlıcanların eteklerinde olacak
Önceden ısıtılmış 180200 derece fırında kıymaların üzeri kızarana kadar pişirin
Daha sonra yemeğimizi fırından alarak pilav ve cacık ile beraber servis edebilirsiniz