iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet patlıcan küçük boy
*250 gram kıyma
*5 adet küçük boy sivri biber
*1 domates
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*1 kaşık domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Maydanoz
*Kızartmak için yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcankarımızı alacalı soyup yıkayıp kurutup hafif kızartıyoruz aynı yağda biberlerimizibde hafif kızartıyoruz
Kızarmış patlıcanları bir borcama alıp ortalarından kenarlarına kadar gelmeyecek şekilde kesiyoruz
Ayrı bir tavada önce kıymamızı suyu çıkana kadar kavuruyoruz Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları içine atıyoruz Sonra sırası ile salçası bıçakla küçülttüğümüz sarımsakları atıp salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz Sonra yemeklik doğradığımız domatesleri tuzunu ve karabiberini koyuyoruz ,domatesler suyunu çekince altını kapatıp içerisine ince doğradığımız maydanozu ilave ediyoruz
Karnıyarık olan patlıcanlarımızın içine bu harçtan dolduruyoruz En son bütün harcı içine koyduktan sonra tavanın içine 1 su bardağı kaynar su döküp tavada kalan lezzeti birleştirip patlıcanların üzerinden suyu gezdiriyoruz en üste kızarmış biberleri de koyup ve 200 derecelik fırına 10 dakika suyu ile özleşene kadar pişiriyoruz
Not :İsterseniz sarımsağı içine değil en son üzerlerine de koyabilirsiniz
Afiyet olsun
*
*
*5 adet patlıcan küçük boy
*250 gram kıyma
*5 adet küçük boy sivri biber
*1 domates
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*1 kaşık domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Maydanoz
*Kızartmak için yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcankarımızı alacalı soyup yıkayıp kurutup hafif kızartıyoruz aynı yağda biberlerimizibde hafif kızartıyoruz
Kızarmış patlıcanları bir borcama alıp ortalarından kenarlarına kadar gelmeyecek şekilde kesiyoruz
Ayrı bir tavada önce kıymamızı suyu çıkana kadar kavuruyoruz Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları içine atıyoruz Sonra sırası ile salçası bıçakla küçülttüğümüz sarımsakları atıp salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz Sonra yemeklik doğradığımız domatesleri tuzunu ve karabiberini koyuyoruz ,domatesler suyunu çekince altını kapatıp içerisine ince doğradığımız maydanozu ilave ediyoruz
Karnıyarık olan patlıcanlarımızın içine bu harçtan dolduruyoruz En son bütün harcı içine koyduktan sonra tavanın içine 1 su bardağı kaynar su döküp tavada kalan lezzeti birleştirip patlıcanların üzerinden suyu gezdiriyoruz en üste kızarmış biberleri de koyup ve 200 derecelik fırına 10 dakika suyu ile özleşene kadar pişiriyoruz
Not :İsterseniz sarımsağı içine değil en son üzerlerine de koyabilirsiniz
Afiyet olsun
*
*