iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*Yarım kilo kıyma
*1 adet kuru soğan
*34 diş sarımsak
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*1 adet domates
*İsteğe bağlı maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon zeytinyağı
Üzeri için;
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 bardak su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı alacalı soyarak ortasından derin bir çizik atıyoruz Tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz Bekleyen patlıcanları kurulayarak çok az sıvı yağda yumuşayıp ortası iyice açılana kadar kızartıyoruz Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektiriyoruz Diğer tarafta kıymamızı bir tava’ya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişen kıyma’ya göz kararı zeytinyağı ve minik minik doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavuruyoruz İyice kavrulan kuru soğanlardan sonra ufak ufak doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberlerimizi ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz Kavrulan kıyma harcımıza salçalarımızı kabuğu soyulmuş ufak doğranmış domateslerimizi ve baharatlarımızı ekleyerek iyice karıştırıp pişmeye bırakıyoruz Pişen harcımız soğuduktan sonra isteğe bağlı doğranmış maydanozlarımızı harcımıza ekleyip karıştırıyoruz Patlıcanlarımıza çizik attığımız yerden açarak çatalla dikkatli şekilde iç kısmını düzeltip içine bolca harçtan koyuyoruz Üzerine isteğe bağlı domates dilimi ve biber koyabilirsiniz Borcama dizdiğimiz karnıyarıklarımızın üzerine bir kaşık domates bir kaşık biber salçasını 1 bardak suyla açarak üzerine döküyoruz İlk önce 15 dakika üstüne folyo örterek pişiriyoruz 15 dakika da üstü açık şekilde pişirerek fırından alıyoruz Yanına pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun Sevgilerimle
*4 adet patlıcan
*Yarım kilo kıyma
*1 adet kuru soğan
*34 diş sarımsak
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*1 adet domates
*İsteğe bağlı maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon zeytinyağı
Üzeri için;
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 bardak su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanlarımızı alacalı soyarak ortasından derin bir çizik atıyoruz Tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz Bekleyen patlıcanları kurulayarak çok az sıvı yağda yumuşayıp ortası iyice açılana kadar kızartıyoruz Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektiriyoruz Diğer tarafta kıymamızı bir tava’ya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pişen kıyma’ya göz kararı zeytinyağı ve minik minik doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavuruyoruz İyice kavrulan kuru soğanlardan sonra ufak ufak doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberlerimizi ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz Kavrulan kıyma harcımıza salçalarımızı kabuğu soyulmuş ufak doğranmış domateslerimizi ve baharatlarımızı ekleyerek iyice karıştırıp pişmeye bırakıyoruz Pişen harcımız soğuduktan sonra isteğe bağlı doğranmış maydanozlarımızı harcımıza ekleyip karıştırıyoruz Patlıcanlarımıza çizik attığımız yerden açarak çatalla dikkatli şekilde iç kısmını düzeltip içine bolca harçtan koyuyoruz Üzerine isteğe bağlı domates dilimi ve biber koyabilirsiniz Borcama dizdiğimiz karnıyarıklarımızın üzerine bir kaşık domates bir kaşık biber salçasını 1 bardak suyla açarak üzerine döküyoruz İlk önce 15 dakika üstüne folyo örterek pişiriyoruz 15 dakika da üstü açık şekilde pişirerek fırından alıyoruz Yanına pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun Sevgilerimle
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.