iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy patlıcan
*2 adet domates
*1 adet büyük boy soğan
*1 yumruk kadar kıyma
*1 yemek kaşığı salça sos için
*1 yemek kaşığı salça iç harç için
*Tuz, kekik, fesleğen yaprağı, kırmızı pul biber
Pişirmek için;
*Kızartma yağı
İçi pişirmek için;
*1 yemek kaşığı margarin
*Bir kaç damla sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı şekilde soyuyoruz Tuzluk yardımı ile Üzerlerine tuz serpiyoruz ovalayarak tuzun patlıcanın acısını almasını kolaylıyoruz bu şekilde Yıkayıp peçete ile kurutuyoruz Üzerlerine delikler açıp kızartıyoruz Altına peçete konulmuş tabağa patlıcanları koyuyoruz
İç için; yağı tavaya koyun kısık ateşte eriyene ve tava ısınana kadar soğanı doğrayıp tavaya ilave edin Domatesleri çok ufak şekilde doğrayıp soğana ilave edin ,ama bunu yapmadan önce domateslerin bir parçasını ayırın karnıyarığın üzerine koymak için Salça dan da ilave edip kavuralım çok az su da ekleyin salça rengini daha iyi verir o zaman Kıymayı da ilave edin kavurun baharatları ilave edin Ben tavada yaptım siz yapmak istediğiniz tencerenin için patlıcanları dizin ortalarını elinizle açın açtıkça içine doğru bastırın daha çok kıyma alıyor o zaman ve daha doyurucu oluyor İçi patlıcanların içine doldurun ve üzerlerine ayırdığınız domates parçalarını koyun Salçalı su hazırlayın üzerine dökün çokta koymayın suyu patlıcan dağılıyor o zaman servis ederken sorun yaşamayın 10 12 dakika pişmesi yeterli altını kapatıp servise başlaya bilirsiniz*?
*3 adet orta boy patlıcan
*2 adet domates
*1 adet büyük boy soğan
*1 yumruk kadar kıyma
*1 yemek kaşığı salça sos için
*1 yemek kaşığı salça iç harç için
*Tuz, kekik, fesleğen yaprağı, kırmızı pul biber
Pişirmek için;
*Kızartma yağı
İçi pişirmek için;
*1 yemek kaşığı margarin
*Bir kaç damla sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları alacalı şekilde soyuyoruz Tuzluk yardımı ile Üzerlerine tuz serpiyoruz ovalayarak tuzun patlıcanın acısını almasını kolaylıyoruz bu şekilde Yıkayıp peçete ile kurutuyoruz Üzerlerine delikler açıp kızartıyoruz Altına peçete konulmuş tabağa patlıcanları koyuyoruz
İç için; yağı tavaya koyun kısık ateşte eriyene ve tava ısınana kadar soğanı doğrayıp tavaya ilave edin Domatesleri çok ufak şekilde doğrayıp soğana ilave edin ,ama bunu yapmadan önce domateslerin bir parçasını ayırın karnıyarığın üzerine koymak için Salça dan da ilave edip kavuralım çok az su da ekleyin salça rengini daha iyi verir o zaman Kıymayı da ilave edin kavurun baharatları ilave edin Ben tavada yaptım siz yapmak istediğiniz tencerenin için patlıcanları dizin ortalarını elinizle açın açtıkça içine doğru bastırın daha çok kıyma alıyor o zaman ve daha doyurucu oluyor İçi patlıcanların içine doldurun ve üzerlerine ayırdığınız domates parçalarını koyun Salçalı su hazırlayın üzerine dökün çokta koymayın suyu patlıcan dağılıyor o zaman servis ederken sorun yaşamayın 10 12 dakika pişmesi yeterli altını kapatıp servise başlaya bilirsiniz*?