iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım tavuk göğsü
*2 soğan
*2 adet biber
*2 adet domates
*Yarım demet maydanoz
*6 adet patlıcan
*2 çorba kaşığı salça
*Baharat, tuz
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra acılığı *geçsin diye tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz Sonra güzelce suyunu süzüp kuruttuğumuz patlıcanları sıvı yağda kızartıyoruz Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıyoruz
Minik doğradığımız eti tavaya alıyoruz, suyunu çekince soğanı biberi ilave ediyoruz Kavrulunca domates ekleyip bir kaç defa karıştırıyoruz ,ardından maydanozu da ekleyip istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz tuzunu ekliyoruz
Patlıcanları bir tepsiye diziyoruz İçini açıp harçla dolduruyoruz 2 çorba kaşığı salçayı bir su bardağı sıcak suya açıyoruz Tepsiye döküyoruzİsteğe göre domates ve biberle süslüyoruz
(Kıymayla yaparım normalde bu tarifi bu seferlik farklı olsun diye tavuk göğsüyle denedim Çok lezzetli oldu )
*Yarım tavuk göğsü
*2 soğan
*2 adet biber
*2 adet domates
*Yarım demet maydanoz
*6 adet patlıcan
*2 çorba kaşığı salça
*Baharat, tuz
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra acılığı *geçsin diye tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz Sonra güzelce suyunu süzüp kuruttuğumuz patlıcanları sıvı yağda kızartıyoruz Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıyoruz
Minik doğradığımız eti tavaya alıyoruz, suyunu çekince soğanı biberi ilave ediyoruz Kavrulunca domates ekleyip bir kaç defa karıştırıyoruz ,ardından maydanozu da ekleyip istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz tuzunu ekliyoruz
Patlıcanları bir tepsiye diziyoruz İçini açıp harçla dolduruyoruz 2 çorba kaşığı salçayı bir su bardağı sıcak suya açıyoruz Tepsiye döküyoruzİsteğe göre domates ve biberle süslüyoruz
(Kıymayla yaparım normalde bu tarifi bu seferlik farklı olsun diye tavuk göğsüyle denedim Çok lezzetli oldu )