iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg patlıcan
İçi harcı için;
*250 gr kıyma
*2 adet soğan
*23 adet yeşil biber
*34 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı salça
*Maydanoz
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları pijama şeklinde soyup bol sıvı yağda kızartalım
İç harcı için, kıymayı topaklanmaması için azcık su ekleyip kavuralım Kıyma kavrulunca ince ince doğradığımız soğanı, sarımsağı, yeşil biberleri ve sıvı yağı da ekleyip soğanların da kavrulmasını bekleyelim Bu arada salça, tuz, karabiber ve pul biberini de ekleyelim İç harç pişince üzerine maydanozunu doğrayalım
Patlıcanları tepsiye dizelim Ortalarını hafifçe bıçakla keserek yanlara doğru açalım İçine tuz ve karabiber ekelim Kavurduğumuz iç harcı koyalım
23 su bardağı suda 2 yemek kaşığı salçayı sulandırıp tepsiye dökelim ve 250 derece önceden ısıtılmış fırında 1015 dk fırınlayalım Afiyet olsun
*2 kg patlıcan
İçi harcı için;
*250 gr kıyma
*2 adet soğan
*23 adet yeşil biber
*34 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı salça
*Maydanoz
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları pijama şeklinde soyup bol sıvı yağda kızartalım
İç harcı için, kıymayı topaklanmaması için azcık su ekleyip kavuralım Kıyma kavrulunca ince ince doğradığımız soğanı, sarımsağı, yeşil biberleri ve sıvı yağı da ekleyip soğanların da kavrulmasını bekleyelim Bu arada salça, tuz, karabiber ve pul biberini de ekleyelim İç harç pişince üzerine maydanozunu doğrayalım
Patlıcanları tepsiye dizelim Ortalarını hafifçe bıçakla keserek yanlara doğru açalım İçine tuz ve karabiber ekelim Kavurduğumuz iç harcı koyalım
23 su bardağı suda 2 yemek kaşığı salçayı sulandırıp tepsiye dökelim ve 250 derece önceden ısıtılmış fırında 1015 dk fırınlayalım Afiyet olsun