iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet patlıcan
*2 adet domates
*1 adet kuru soğan
*1 adet yeşil kapya biber
*1 adet kırmızı kapya biber
*1 kase kavrulmuş kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*Birkaç dal maydanoz, nane, fesleğen
*Baharatlar (1 er çay kaşığı nane, karabiber, kimyon, tuz )
Üzeri için:
*5 adet minik domates
*1 yeşil kapya biber
*2 adet domates
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur, kızartılır borcama alınır
Soğan, biber, domates yemeklik doğranır tavaya alınır Bir miktar sıvı yağ konulur ve kavrulmaya başlanır Ardından salça ve kavrulmuş kıyma tavaya ilave edilir Yeşillikler doğranır tavaya alınır, baharatları ayarlanır ve kavrulur
Patlıcanlar bıçak yardımı ile ortalarına kesilir ve açılır İçine hazırladığımız iç harcı doldurulur Üzerine minik domatesler ve dilimlediğimiz biberler konur 2 adet domates dörde bölünür ve borcama yerleştirilir Bir bardak su konularak fırına verilir 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Yanına pirinç pilavı çok yakışır Pilav eşliğinde servis edilir
Afiyet olsun
*5 adet patlıcan
*2 adet domates
*1 adet kuru soğan
*1 adet yeşil kapya biber
*1 adet kırmızı kapya biber
*1 kase kavrulmuş kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*Birkaç dal maydanoz, nane, fesleğen
*Baharatlar (1 er çay kaşığı nane, karabiber, kimyon, tuz )
Üzeri için:
*5 adet minik domates
*1 yeşil kapya biber
*2 adet domates
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur, kızartılır borcama alınır
Soğan, biber, domates yemeklik doğranır tavaya alınır Bir miktar sıvı yağ konulur ve kavrulmaya başlanır Ardından salça ve kavrulmuş kıyma tavaya ilave edilir Yeşillikler doğranır tavaya alınır, baharatları ayarlanır ve kavrulur
Patlıcanlar bıçak yardımı ile ortalarına kesilir ve açılır İçine hazırladığımız iç harcı doldurulur Üzerine minik domatesler ve dilimlediğimiz biberler konur 2 adet domates dörde bölünür ve borcama yerleştirilir Bir bardak su konularak fırına verilir 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Yanına pirinç pilavı çok yakışır Pilav eşliğinde servis edilir
Afiyet olsun