iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*10 tane karnıyarıklık patlıcan
*Domates
*Biber
İç Harcı İçin;
*12 kilo kıyma
*3 büyük soğan
*12 *yemek kaşığı salça
*12 demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
Kızartmak İçin;
*Sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Misafirlerime severek hazırladığım ve nefis bir lezzet
Geçelim tarife
İlk önce patlıcanları bol yağda güzelce kızartıyoruz
Sonra iç harcımızı hazırlıyoruz:
Kıymayı güzelce kavuruyoruz sonra içine soğanı ilave edip devam ediyoruz
“dilerseniz rendelenmiş bir domates de ekleyebilirsiniz öylede çok güzel oluyor
İyice pişen soğanlara damak zevkinize göre baharatları ekliyoruz en son ocağı kapatmaya yakın maydanozları ilave edip iki karıştırıp altını kapatıyoruz
Sonra patlıcanları tepsiye diziyoruz ve iki çatalla patlıcanların üstünü açıyoruz ki kıymalı harcı koyalım sonra patlıcanlarin karnını kıymalı harç ile dolduralım
domates ve biberleri etrafina dizelim 200 drc fırında domates ve biber pişene kadar bekleyelim zaten patlıcan ve iç harç pişmiş olduğu için bu kadar süre yeterli olacaktır
sonra pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz
Sofranızdan neşe ve bereket hiç eksik olmasın
“Afiyet Olsun
*10 tane karnıyarıklık patlıcan
*Domates
*Biber
İç Harcı İçin;
*12 kilo kıyma
*3 büyük soğan
*12 *yemek kaşığı salça
*12 demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
Kızartmak İçin;
*Sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Yapılışı Misafirlerime severek hazırladığım ve nefis bir lezzet
Geçelim tarife
İlk önce patlıcanları bol yağda güzelce kızartıyoruz
Sonra iç harcımızı hazırlıyoruz:
Kıymayı güzelce kavuruyoruz sonra içine soğanı ilave edip devam ediyoruz
“dilerseniz rendelenmiş bir domates de ekleyebilirsiniz öylede çok güzel oluyor
İyice pişen soğanlara damak zevkinize göre baharatları ekliyoruz en son ocağı kapatmaya yakın maydanozları ilave edip iki karıştırıp altını kapatıyoruz
Sonra patlıcanları tepsiye diziyoruz ve iki çatalla patlıcanların üstünü açıyoruz ki kıymalı harcı koyalım sonra patlıcanlarin karnını kıymalı harç ile dolduralım
domates ve biberleri etrafina dizelim 200 drc fırında domates ve biber pişene kadar bekleyelim zaten patlıcan ve iç harç pişmiş olduğu için bu kadar süre yeterli olacaktır
sonra pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz
Sofranızdan neşe ve bereket hiç eksik olmasın
“Afiyet Olsun