iltasyazilim
FD Üye
Karpaco Yaz Salatası – 107 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Pancar 1 tane orta boy (120 g) fırınlamış haşlamış
*Roka 1 avuç (50 g)
*Armut 12 tane
*Dereotu 3 dal
*Siyah zeytin 5 tane (15 g)
*Keçi peyniri 40 g
*Zeytin yağ 1 tatlık aşığı
*Balzamik sirkesi 1 yemek kaşığı
Karpaco Yaz Salatası – 107 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsyon (315 gram): *Kkal*336,66;*Protein*12,51 g;*Yag*22,48 g;*Karbonhidrat*21,20*g
Servis: 1 porsyon
Zaman: 5 dakika (+ 40 dakika pancar firinlamahaslama zamani )
Tam bir yaz salatası, hatta pancar bütün yıl tüketiyorum Bu sebze hem tuzlu hem tatlı salatayı çok yakışır Armudun yerine elmayı koyabilirsiniz, biraz kavrulmuş susam atabilirsiniz, sos olarak nar ekşisi de kullanabilirsiniz Yeşillik siz seçin, dereotu sevmiyorsanız maydanoz, kekik, adaçayı, reyhan güzel olur
*
Başlayalım:
1) rokayı yıkayıp kurutup bir tabağa tek kat olarak yerliştirin
2) pancarı soyun ve incecik yuvarlak şeklinde kesin, yeşillik üzerine koyun
3) armudu da incecik kesip, zeytinlerden çekirdeklerini alıp, dere otunu ufalanıp ekleyin
4) peyniri elde parçalayın ve salataya atın
5) son olarak zeytin yağıyla ve sirkesiyle üzerine gezdirin
6) 5 dakika bekletin ve servis yapın
Afiyet olsun!
*
*Pancar 1 tane orta boy (120 g) fırınlamış haşlamış
*Roka 1 avuç (50 g)
*Armut 12 tane
*Dereotu 3 dal
*Siyah zeytin 5 tane (15 g)
*Keçi peyniri 40 g
*Zeytin yağ 1 tatlık aşığı
*Balzamik sirkesi 1 yemek kaşığı
Karpaco Yaz Salatası – 107 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1 Porsyon (315 gram): *Kkal*336,66;*Protein*12,51 g;*Yag*22,48 g;*Karbonhidrat*21,20*g
Servis: 1 porsyon
Zaman: 5 dakika (+ 40 dakika pancar firinlamahaslama zamani )
Tam bir yaz salatası, hatta pancar bütün yıl tüketiyorum Bu sebze hem tuzlu hem tatlı salatayı çok yakışır Armudun yerine elmayı koyabilirsiniz, biraz kavrulmuş susam atabilirsiniz, sos olarak nar ekşisi de kullanabilirsiniz Yeşillik siz seçin, dereotu sevmiyorsanız maydanoz, kekik, adaçayı, reyhan güzel olur
*
Başlayalım:
1) rokayı yıkayıp kurutup bir tabağa tek kat olarak yerliştirin
2) pancarı soyun ve incecik yuvarlak şeklinde kesin, yeşillik üzerine koyun
3) armudu da incecik kesip, zeytinlerden çekirdeklerini alıp, dere otunu ufalanıp ekleyin
4) peyniri elde parçalayın ve salataya atın
5) son olarak zeytin yağıyla ve sirkesiyle üzerine gezdirin
6) 5 dakika bekletin ve servis yapın
Afiyet olsun!
*