iltasyazilim
FD Üye
Karpuz Görünümlü Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un (silme)
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
*yarım çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tane yumurta
*yarım*çay bardağı kırmızı pancar püresi
*yarım su bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı ıspanak püresi
*Aldığı kadar süt
Karpuz Görünümlü Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Bu ölçüler baton kek kalıbı için ayarlandı Önce büyük bir kapta 3 su bardağı unu, 1 yemek kaşığı kuru mayayı, 2 yemek kaşığı tereyağını, yarım çay kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıyoruz
Bu karışımından 1, 5 su bardağını kapta bırakıp gerisini iki eşit parçaya bölüm iki ayrı kaplara aktarıyoruz (büyük kapta yaklaşık 1, 5 su bardağı un karışımı olması lazım ve diğer iki kapta da yarım su bardağından biraz fazla un olması lazım) Resimde görünüyor Önce büyük kaptaki unu hazırlamak için, bir tane yumurta ilave ediyoruz, pancar püresini ve kuru üzümü ekliyoruz, elimizle yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde etmek için gerekirse biraz süt ekleyerek yoğuruyoruz Mayalanmaya bırakıyoruz Diğer iki küçük un karışımının birine ıspanak püresini ilave ediyoruz ve gerektiği kadar süt ekleyerek yoğuruyoruz Geride kalan en son kaptaki una süt katarak yoğuruyoruz Üç kaptaki hamur yaklaşık 4560 dakika mayalanmaya bırakılır Hamur mayasını aldıktan sonra, kırmızı renk hamur baton kek kalıbının boyunca uzunlamasına yuvarlanır Merdane ile diğer iki hamurda açılır, kırmızı rulonun etrafına önce beyaz renk üzerine de yeşil renk hamur sarılır ve borcama yerleştirilir Yaklaşık yarım saatte batonun içinde mayalandırılır Dış yeşil hamur karpuzun kabuğu, içinin beyazı kabuğun iç tarafı, kırmızı pancarlı hamur da karpuzun rengi ve kuru üzüm de karpuz çekirdeği gibi olur Fırını önceden ısıtalım, 190 derece olunca hamurun üzerine biraz süt sürüp fırına verelim Hamur iyice içini çekene kadar ve etrafı hafif kızarana kadar pişirilir, ortalama 3040 dakika Ekmeğin yüzü çabuk kızarırsa, en alt tele koyup fırının ısısını 180 dereceye getirelim ve üzerine hafif folyo ile kapatalım Pişen ekmek 5 dakika kadar batonda dinlendirilir Sonra çıkartılır ve tel üzerinde soğutulur Tamamen soğuduktan sonra dilimlenir servis yapılır Afiyet olsun
Ekmek kek gibi dursa da, fazla tatlı değil, kahvaltılıklarla nefis olur
*3 su bardağı un (silme)
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
*yarım çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tane yumurta
*yarım*çay bardağı kırmızı pancar püresi
*yarım su bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı ıspanak püresi
*Aldığı kadar süt
Karpuz Görünümlü Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Bu ölçüler baton kek kalıbı için ayarlandı Önce büyük bir kapta 3 su bardağı unu, 1 yemek kaşığı kuru mayayı, 2 yemek kaşığı tereyağını, yarım çay kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıyoruz
Bu karışımından 1, 5 su bardağını kapta bırakıp gerisini iki eşit parçaya bölüm iki ayrı kaplara aktarıyoruz (büyük kapta yaklaşık 1, 5 su bardağı un karışımı olması lazım ve diğer iki kapta da yarım su bardağından biraz fazla un olması lazım) Resimde görünüyor Önce büyük kaptaki unu hazırlamak için, bir tane yumurta ilave ediyoruz, pancar püresini ve kuru üzümü ekliyoruz, elimizle yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde etmek için gerekirse biraz süt ekleyerek yoğuruyoruz Mayalanmaya bırakıyoruz Diğer iki küçük un karışımının birine ıspanak püresini ilave ediyoruz ve gerektiği kadar süt ekleyerek yoğuruyoruz Geride kalan en son kaptaki una süt katarak yoğuruyoruz Üç kaptaki hamur yaklaşık 4560 dakika mayalanmaya bırakılır Hamur mayasını aldıktan sonra, kırmızı renk hamur baton kek kalıbının boyunca uzunlamasına yuvarlanır Merdane ile diğer iki hamurda açılır, kırmızı rulonun etrafına önce beyaz renk üzerine de yeşil renk hamur sarılır ve borcama yerleştirilir Yaklaşık yarım saatte batonun içinde mayalandırılır Dış yeşil hamur karpuzun kabuğu, içinin beyazı kabuğun iç tarafı, kırmızı pancarlı hamur da karpuzun rengi ve kuru üzüm de karpuz çekirdeği gibi olur Fırını önceden ısıtalım, 190 derece olunca hamurun üzerine biraz süt sürüp fırına verelim Hamur iyice içini çekene kadar ve etrafı hafif kızarana kadar pişirilir, ortalama 3040 dakika Ekmeğin yüzü çabuk kızarırsa, en alt tele koyup fırının ısısını 180 dereceye getirelim ve üzerine hafif folyo ile kapatalım Pişen ekmek 5 dakika kadar batonda dinlendirilir Sonra çıkartılır ve tel üzerinde soğutulur Tamamen soğuduktan sonra dilimlenir servis yapılır Afiyet olsun
Ekmek kek gibi dursa da, fazla tatlı değil, kahvaltılıklarla nefis olur