iltasyazilim
FD Üye
Karpuz Kek Ispanaklı (Özel Pastacı Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
*2 vanilya şekeri
*1 kabartma tozu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
Sosu için;
*1 su bardağı vişne suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
*Damla çikolata
Karpuz Kek Ispanaklı (Özel Pastacı Kremasıyla) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar yaz gelmeden bu pastayla biz yaza gidelim )
İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlayalım
1
*Şeker ve yumurtamızı iyice çırpalım
*Daha sonra ıspanak püremizi ekleyelim ve çırpmaya devam edelim
*Ardından yağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyalarımızı ekleyerek iyice karışana kadar çırpalım
*Güzelce karıştıktan sonra tart kalıbımıza tereyağ sürelim ve karışımı içine dökelim
*180 derecelik fırında 2025 dakika pişirmeye bırakalım
*Piştikten sonra fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım
*Kek soğurken bizde pastacı kremamızı hazırlayalım
*Süt, nişasta ve unu tencereye alarak koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim
*Fokurdamaya başlayınca teryağınıda içine atalım ve karıştırmaya devam edelim
*Kremamız biraz soğuduktan sonra kekimizin üstüne dökelim
*Şimdi sıra geldi sosumuzu hazırlamaya, vişne suyumuza nişasta şeker birazda su atarak koyulaşıncaya kadar karıştıralım
*Koyulaştıktan sonra ocaktan alalım
*Kremamızın üstüne sosumuzuda dökelim ve son olarakta damla çikolatarla süsleyelim Deneyen herkese afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
*2 vanilya şekeri
*1 kabartma tozu
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı un
Sosu için;
*1 su bardağı vişne suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
*Damla çikolata
Karpuz Kek Ispanaklı (Özel Pastacı Kremasıyla) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar yaz gelmeden bu pastayla biz yaza gidelim )
İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlayalım
1
*Şeker ve yumurtamızı iyice çırpalım
*Daha sonra ıspanak püremizi ekleyelim ve çırpmaya devam edelim
*Ardından yağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyalarımızı ekleyerek iyice karışana kadar çırpalım
*Güzelce karıştıktan sonra tart kalıbımıza tereyağ sürelim ve karışımı içine dökelim
*180 derecelik fırında 2025 dakika pişirmeye bırakalım
*Piştikten sonra fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım
*Kek soğurken bizde pastacı kremamızı hazırlayalım
*Süt, nişasta ve unu tencereye alarak koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim
*Fokurdamaya başlayınca teryağınıda içine atalım ve karıştırmaya devam edelim
*Kremamız biraz soğuduktan sonra kekimizin üstüne dökelim
*Şimdi sıra geldi sosumuzu hazırlamaya, vişne suyumuza nişasta şeker birazda su atarak koyulaşıncaya kadar karıştıralım
*Koyulaştıktan sonra ocaktan alalım
*Kremamızın üstüne sosumuzuda dökelim ve son olarakta damla çikolatarla süsleyelim Deneyen herkese afiyet olsun