iltasyazilim
FD Üye
Karpuz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*3 litrelik kavanoz için
*1 kilo temizlenmiş ve doğranmış karpuz kabuğu
*3 çorba kaşığı soda (karbonat)
*1 kilo yarım şeker
*10 bardak su
*Tarçın çubuğu veya 34 adet karanfil
Karpuz Reçeli Tarifi Yapılışı Karpuzun kabuğunun kırmızı ve yeşil bölümünden temizleyin Beyaz kabuğu ziqzaqvari bıçakla yaklaşık 2 santimetre yarım boyutunda doğrayın Kabuğu kazana koyup, üstünü örtecek kadar su doldurun Sodanı buraya ekleyin Kazanı 2 saatliğine kenara koyun (soda kabuğu b?rkid?c?k, bişdiyind? kabuk dağılmayacak Kabuğu süzüp, suyun altında iyice yıkayıp yeniden süzün Kazana kabuğu ört?c?k kadar su dökün Kaynatın 2 dakika haşladıktan sonra, kabuğu aşsüzene boşaltın Bu adımı bir kez daha tekrarlayın Süzülmüş kabuğa şeker ve 10 bardak suyu ilave edin Arada karıştırarak orta ateşte kaynatın 2 saat 45 dakika haşladıktan sonra, tarçın çubuğu ve ya karanfili ekleyip, reçeli 15 dakika da pişirin Hazır karpuz reçeli şeffaf ve açık sarı renkte olmalıdır Eğer kazanın kenarları ş?k?rl?nm?y? başlıyorsa, demek ki reçel çok pişip Biraz su ilave edip kaynatın Kazanıkenara çekin Eklediyiniz tarçın çubuğu ve ya karanfili reçelin içinden çıkarın Mürebbeni kazanda soğutun Sonra temiz, sterilize edilmiş bankaya toplayıp serin yerde saklayın
*3 litrelik kavanoz için
*1 kilo temizlenmiş ve doğranmış karpuz kabuğu
*3 çorba kaşığı soda (karbonat)
*1 kilo yarım şeker
*10 bardak su
*Tarçın çubuğu veya 34 adet karanfil
Karpuz Reçeli Tarifi Yapılışı Karpuzun kabuğunun kırmızı ve yeşil bölümünden temizleyin Beyaz kabuğu ziqzaqvari bıçakla yaklaşık 2 santimetre yarım boyutunda doğrayın Kabuğu kazana koyup, üstünü örtecek kadar su doldurun Sodanı buraya ekleyin Kazanı 2 saatliğine kenara koyun (soda kabuğu b?rkid?c?k, bişdiyind? kabuk dağılmayacak Kabuğu süzüp, suyun altında iyice yıkayıp yeniden süzün Kazana kabuğu ört?c?k kadar su dökün Kaynatın 2 dakika haşladıktan sonra, kabuğu aşsüzene boşaltın Bu adımı bir kez daha tekrarlayın Süzülmüş kabuğa şeker ve 10 bardak suyu ilave edin Arada karıştırarak orta ateşte kaynatın 2 saat 45 dakika haşladıktan sonra, tarçın çubuğu ve ya karanfili ekleyip, reçeli 15 dakika da pişirin Hazır karpuz reçeli şeffaf ve açık sarı renkte olmalıdır Eğer kazanın kenarları ş?k?rl?nm?y? başlıyorsa, demek ki reçel çok pişip Biraz su ilave edip kaynatın Kazanıkenara çekin Eklediyiniz tarçın çubuğu ve ya karanfili reçelin içinden çıkarın Mürebbeni kazanda soğutun Sonra temiz, sterilize edilmiş bankaya toplayıp serin yerde saklayın