iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 büyük dilim karpuz 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 15 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
NASIL YAPILIR?
Karpuz dilimlerinin kabuk kısımlarını alın Çekirdeklerini dikkatli bir şekilde ayıklayın Küçük küplere böldüğünüz çekirdekleri ayıklanmış karpuzları blender ya da mutfak robotuna alın Esmer şeker, rendelenmiş limon kabuğu, taze sıkılmış limon suyu ve tarçın ilave edin Karpuzlar püre halini alana kadar mutfak robotunu çalıştırın Özel dondurma kalıpları ya da kağıt bardaklara doldurduğunuz karışımın ortasına tahta ya da plastik dondurma çubuklarını saplayın Derin dondurucuda en az 34 saat kadar soğutup kalıplarından çıkardıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın
4 büyük dilim karpuz 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 15 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
NASIL YAPILIR?
Karpuz dilimlerinin kabuk kısımlarını alın Çekirdeklerini dikkatli bir şekilde ayıklayın Küçük küplere böldüğünüz çekirdekleri ayıklanmış karpuzları blender ya da mutfak robotuna alın Esmer şeker, rendelenmiş limon kabuğu, taze sıkılmış limon suyu ve tarçın ilave edin Karpuzlar püre halini alana kadar mutfak robotunu çalıştırın Özel dondurma kalıpları ya da kağıt bardaklara doldurduğunuz karışımın ortasına tahta ya da plastik dondurma çubuklarını saplayın Derin dondurucuda en az 34 saat kadar soğutup kalıplarından çıkardıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın