iltasyazilim
FD Üye
Karpuzlu Limonata Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet limon
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 su bardağı karpuz suyu(Rondodan çekilmiş hali)
*2 litre su
*56 dal nane
Karpuzlu Limonata Tarifi Yapılışı Yabancı bir sitede gördüğüm bu karpuzlu limonatayı görür görmez acil yapmalıyım diyip hemen mutfağa geçmiştim Gerçekten çok tatlı bir görünümü var Tadı konusunda şunu söyleyebilirim limonatanın içinde karpuz tadı hissedilmiyor sadece renk amaçlı kullanıyorsunuz diyebilirim Mesela daha önceden eklediğim çilekli pembe limonata tarifinde çileğin tadı hissediliyorken bunda pek öyle olmadı Limonata yazın vazgeçilmez içeceği benim için Çeşit çeşit yaparım size de öneririm
Limonlar yıkanır ve 1 saat buzlukta tutulur Buzluğa kabuğunu kolay rendeleyebilmek için atıyoruz
Limonun kabukları rendelenir, kaba alınır Bu limon kabuklarının üzerine şekerimiz koyulur ve elimizle yoğurulur Limon aromasının iyice şekere geçmesi için bunu yapıyoruz
Üzerine limonun suyu sıkılır
Karpuz çekirdekleri ayıklandıktan sonra rondoya koyulur ve çekilir Bu da karışıma eklenir
Üzerine 2 litre suyu ve nane yaprakları eklenir
Karıştırılır ve süzgeçten geçirilir
3 saat buzdolabında bekletilir ve afiyetle soğuk soğuk içilir
*3 adet limon
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 su bardağı karpuz suyu(Rondodan çekilmiş hali)
*2 litre su
*56 dal nane
Karpuzlu Limonata Tarifi Yapılışı Yabancı bir sitede gördüğüm bu karpuzlu limonatayı görür görmez acil yapmalıyım diyip hemen mutfağa geçmiştim Gerçekten çok tatlı bir görünümü var Tadı konusunda şunu söyleyebilirim limonatanın içinde karpuz tadı hissedilmiyor sadece renk amaçlı kullanıyorsunuz diyebilirim Mesela daha önceden eklediğim çilekli pembe limonata tarifinde çileğin tadı hissediliyorken bunda pek öyle olmadı Limonata yazın vazgeçilmez içeceği benim için Çeşit çeşit yaparım size de öneririm
Limonlar yıkanır ve 1 saat buzlukta tutulur Buzluğa kabuğunu kolay rendeleyebilmek için atıyoruz
Limonun kabukları rendelenir, kaba alınır Bu limon kabuklarının üzerine şekerimiz koyulur ve elimizle yoğurulur Limon aromasının iyice şekere geçmesi için bunu yapıyoruz
Üzerine limonun suyu sıkılır
Karpuz çekirdekleri ayıklandıktan sonra rondoya koyulur ve çekilir Bu da karışıma eklenir
Üzerine 2 litre suyu ve nane yaprakları eklenir
Karıştırılır ve süzgeçten geçirilir
3 saat buzdolabında bekletilir ve afiyetle soğuk soğuk içilir