iltasyazilim
FD Üye
Karpuzzata Tarifi İçin Malzemeler
*1 limon
*Büyük bir dilim karpuz
*1 çorba kaşığı şeker
Karpuzzata Tarifi Yapılışı Limon kabuğu rendenin ince tarafıyla rendelenir üzerine şeker ilavesi yapılarak şeker ve limon kabuğu iyice özleşene kadar yoğurulur üzerine limon suyu sıkılıp tekrar karıştırılır İnce bir bez (tülbent olabilir) ile geniş bir kaba karışım sürülür Bezdeki tortular atılır Bu sefer karpuz küçük küçük kesilerek beze konulur ve limon suyunun üzerine sıkılır Limon suyu ve karpuz suyu biraz karıştırılarak servis için bardağa alınır Arzu edilirse buz ilavesi yapılarak servis edilir Afiyet olsun
NOT: limon ve karpuzun şeker dengesine göre arzuya göre şeker miktarı artırılabilir
*1 limon
*Büyük bir dilim karpuz
*1 çorba kaşığı şeker
Karpuzzata Tarifi Yapılışı Limon kabuğu rendenin ince tarafıyla rendelenir üzerine şeker ilavesi yapılarak şeker ve limon kabuğu iyice özleşene kadar yoğurulur üzerine limon suyu sıkılıp tekrar karıştırılır İnce bir bez (tülbent olabilir) ile geniş bir kaba karışım sürülür Bezdeki tortular atılır Bu sefer karpuz küçük küçük kesilerek beze konulur ve limon suyunun üzerine sıkılır Limon suyu ve karpuz suyu biraz karıştırılarak servis için bardağa alınır Arzu edilirse buz ilavesi yapılarak servis edilir Afiyet olsun
NOT: limon ve karpuzun şeker dengesine göre arzuya göre şeker miktarı artırılabilir