iltasyazilim
FD Üye
Kars Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 su bardağı ılık süt
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için:
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2,5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Araları için:
*Tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Üzerine :
*Yumurta sarısı
Kars Ketesi Tarifi Yapılışı Hamuru için süt,mayayı karıştırın Tuzu ve şekeri ekleyin Yumurta ve yağı da koyduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde unu ilave edin ve sonra mayalanmaya bırakın Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım Onun içinde unu ve yağı kavurup biraz tuz ekleyip ocaktan indiriyoruz Mayalan hamuru bezelere bölüp her bir kete için iki beze kullanıyoruz Bezeleri açıp aralarına yağ koyup diğer bezeyi üstüne koyuyoruz Kenarlardan katlayarak zarf seklini veriyoruz İçine harcı koyup kapatıyoruz Sonra merdane ile hafifçe açıyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz
*2 yumurta
*2 su bardağı ılık süt
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için:
*2 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2,5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
Araları için:
*Tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Üzerine :
*Yumurta sarısı
Kars Ketesi Tarifi Yapılışı Hamuru için süt,mayayı karıştırın Tuzu ve şekeri ekleyin Yumurta ve yağı da koyduktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde unu ilave edin ve sonra mayalanmaya bırakın Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım Onun içinde unu ve yağı kavurup biraz tuz ekleyip ocaktan indiriyoruz Mayalan hamuru bezelere bölüp her bir kete için iki beze kullanıyoruz Bezeleri açıp aralarına yağ koyup diğer bezeyi üstüne koyuyoruz Kenarlardan katlayarak zarf seklini veriyoruz İçine harcı koyup kapatıyoruz Sonra merdane ile hafifçe açıyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz