Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karsambaç nedir ve Karsambaç nasıl yapılır? Evde karsambaç yapımının püf noktaları

Karsambaç nedir ve Karsambaç nasıl yapılır? Evde karsambaç yapımının püf noktaları
0
126

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
karsambac_nedir_ve_karsambac_nasil_yapilir_1613468022_2713.jpg

Karsambaç yahut karlamaç, rendelenmiş buz yahut pak karın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlanan bir tatlıdır. Türkiye'nin güney vilayetlerinde daha çok rastlanan bir tatlıdır. Yayla kültürü olan bölgelerde tüketilir. Pekala karsambaç nasıl yapılır? Karsambaç yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte sorunun karşılığı:

Pak kar yahut rendelenmiş buz ile hazırlanan karsambaç, çok eski vakitlerden kalma bir tatlıdır. İmalinde dağlardan yahut kuyulardan toplanan el değmemiş pak kar kullanılır. Güney vilayetlerinde çok meşhur olan bu tatlı, Adana'nın meşhur bici bici tatlısına benzeri. Karsambaç, damak zevkine nazaran farklı çeşitlerle yapılabilir. En bilindik versiyonu pekmezle yapılanlardır. Fakat bal ve gül suyu ile hazırlanan karsambaç tatlısının sevenleri de epey fazladır. Bilhassa yayla kültürünün yaygın olduğu bölgelerde tüketilir. Gereçler hazırsa, karsambaç tanımı için ayrıntılara geçebiliriz.



KARSAMBAÇ TANIMI:

MATERYALLER

Pekmezli karsambaç için:

1 kase pak kar
2 yemek kaşığı dut yahut üzüm pekmezi

Ballı karsambaç için;

1 kase pak kar
1 yemek kaşığı gül şurubu
20 ml. bal
Su



YAPILIŞI

Öncelikle karsambaç üretiminde kesinlikle pak kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz modüllerine yer verilmelidir.

Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla yavaşça karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.



Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti yahut dondurma ekleyebilirsiniz.

Ballı karsambaç için; Bir kaseye pak karı alın ve kaşıkla karıştırın. Bal ve suyu öteki bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.

Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.

Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ek edin.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt