Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karsambaç nedir ve Karsambaç nasıl yapılır? Evde karsambaç yapımının püf noktaları

Karsambaç nedir ve Karsambaç nasıl yapılır? Evde karsambaç yapımının püf noktaları
0
44

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
karsambac_nedir_ve_karsambac_nasil_yapilir_1613468022_2713.jpg

Karsambaç veya karlamaç, rendelenmiş buz veya temiz karın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlanan bir tatlıdır. Türkiye'nin güney illerinde daha çok rastlanan bir tatlıdır. Yayla kültürü olan bölgelerde tüketilir. Peki karsambaç nasıl yapılır? Karsambaç yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

Temiz kar veya rendelenmiş buz ile hazırlanan karsambaç, çok eski zamanlardan kalma bir tatlıdır. Yapımında dağlardan veya kuyulardan toplanan el değmemiş temiz kar kullanılır. Güney illerinde çok meşhur olan bu tatlı, Adana'nın meşhur bici bici tatlısına benzer. Karsambaç, damak zevkine göre farklı çeşitlerle yapılabilir. En bilindik versiyonu pekmezle yapılanlardır. Ancak bal ve gül suyu ile hazırlanan karsambaç tatlısının sevenleri de oldukça fazladır. Özellikle yayla kültürünün yaygın olduğu bölgelerde tüketilir. Malzemeler hazırsa, karsambaç tarifi için detaylara geçebiliriz.

B0V20_1613468086_282.jpg

KARSAMBAÇ TARİFİ:

MALZEMELER

Pekmezli karsambaç için:

1 kase temiz kar
2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi

Ballı karsambaç için;

1 kase temiz kar
1 yemek kaşığı gül şurubu
20 ml. bal
Su

e2h5O_1613468131_7051.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir.

Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla hafifçe karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.

sksxZ_1613468203_7128.jpeg

Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.

Ballı karsambaç için; Bir kaseye temiz karı alın ve kaşıkla karıştırın. Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.

Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.

Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ilave edin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt