Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Çat Fırın Patates (Güveç)

Kaşarlı Çat Fırın Patates (Güveç)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kaşarlı Çat Fırın Patates (Güveç) Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet küçük boy patates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta
*Yarım avuç kaşar rendesi
*Göz kararı un (Ben kepekli un kullandım güzel oldu )
*Tuz ve isteğe göre baharat(Özellikle bir çay kaşığı civarı kuru kekik çok güzel tat veriyor )

Kaşarlı Çat Fırın Patates (Güveç) Tarifi Yapılışı Mini güveç (tek kişilik) ilk önce çok az yağ ile yağlanır, sonra bir kaba patates soyacağının soyma kısmı ile patatesler kağıt gibi ince ince parçalanır,(doğranır) Kaba daha sonra baharatları ve tuzu da ekleyip yumurta ve göz kararı unumuzu da ekleriz Yağımıza da koyduktan sonra çok sulandırmadan hafifçe harmanlarız Güveci hafif yağlayıp hemen ardından harcı güvece dökeriz İsteğe göre iki üç yaprak maydanoz koyabiliriz üzerine Daha sonra ısınmış fırına (Derece önemsiz, maksat patateslerin kendinden biraz geçmesi zaten ) Güveci bırakırız 56 dakika pişen yiyecekler yavaşça fırından çıkartılır ve kaşar peynirimiz eklenir İki dakika kadar da fırını kapattıktan sonra içeride beklettiğimiz güvecimizi afiyetle masamıza alabiliriz
 
858,501Konular
982,605Mesajlar
30,363Kullanıcılar
Johndoe0012Son üye
Üst Alt