iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 küçük paket yas maya
2 yumurta – sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 yumurta
Tarif
Hamur yoğurma kabının içerisine sütü ve mayayı alalım
Maya eridiğinde maden suyu ve sıvı yağı da ekleyin ve karıştırın
Ardından yumurtaların beyazlarını, tuz ve alabildiğince unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın
Hamurun üzerini havlu ile örterek 20 dakika kadar dinlendirin
Mandalina büyüklüğünde parçalar alarak merdane ile uzunlamasına oval şekil vererek açın
Ayrı bir kabın içerisinde kaşar peynir rendesi ve yumurta sarılarını karıştırın
Bu harcı açtığınız hamurların kenarlarında 1 er cm bırakarak içerisine yerleştirin
Kenarlarını katlayın ve katladığınız yerlere de yumurta sarılarını sürün
Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizin
Isıtılmış fırında yaklaşık 1 saat mayalanması için bırakın
Mayalandığında fırının derecesini açın ve kızarana dek pişirin
Alıntıdır
1 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 küçük paket yas maya
2 yumurta – sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 yumurta
Tarif
Hamur yoğurma kabının içerisine sütü ve mayayı alalım
Maya eridiğinde maden suyu ve sıvı yağı da ekleyin ve karıştırın
Ardından yumurtaların beyazlarını, tuz ve alabildiğince unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın
Hamurun üzerini havlu ile örterek 20 dakika kadar dinlendirin
Mandalina büyüklüğünde parçalar alarak merdane ile uzunlamasına oval şekil vererek açın
Ayrı bir kabın içerisinde kaşar peynir rendesi ve yumurta sarılarını karıştırın
Bu harcı açtığınız hamurların kenarlarında 1 er cm bırakarak içerisine yerleştirin
Kenarlarını katlayın ve katladığınız yerlere de yumurta sarılarını sürün
Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizin
Isıtılmış fırında yaklaşık 1 saat mayalanması için bırakın
Mayalandığında fırının derecesini açın ve kızarana dek pişirin
Alıntıdır