Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva)

Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva)
0
134

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yapması pişirmesi 10 dakika, tatlı krizine birebir gelen şipşak helva Tarif kuzenimden Bu ölçüler yarım ölçü, 2 kişilik tatlı çıkıyor Dilerseniz ölçüleri arttırabilirsiniz
Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
*Yarım su bardağı irmik
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağından biraz fazla toz*şeker
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva) Tarifi Yapılışı Tereyağını küçük bir tencerede eritin (Ben büyük boy cezvede yaptım)
Yarım su bardağı irmiği ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun (Devamlı karıştırın çünkü 30 saniye bile kendi haline bıraksanız yanıyor, ben fotoğrafını çekmeye çalışırken hafif yaktım )
İrmikleri kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ve ardından şekeri ekleyip devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Kaynayıp koyulaşıp kıvamına geldikten sonra altını kapatın ve kaşarları ekleyin Kaşarlar eriyene kadar karıştırın
Sıcakken servis yapın, soğumadan tüketin
Üzerini cevizle süsleyebilir, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz
Kaşarlı irmik helvasını deneyeceklere afiyet olsun
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt