iltasyazilim
FD Üye
Yapması pişirmesi 10 dakika, tatlı krizine birebir gelen şipşak helva Tarif kuzenimden Bu ölçüler yarım ölçü, 2 kişilik tatlı çıkıyor Dilerseniz ölçüleri arttırabilirsiniz
Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
*Yarım su bardağı irmik
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağından biraz fazla toz*şeker
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva) Tarifi Yapılışı Tereyağını küçük bir tencerede eritin (Ben büyük boy cezvede yaptım)
Yarım su bardağı irmiği ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun (Devamlı karıştırın çünkü 30 saniye bile kendi haline bıraksanız yanıyor, ben fotoğrafını çekmeye çalışırken hafif yaktım )
İrmikleri kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ve ardından şekeri ekleyip devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Kaynayıp koyulaşıp kıvamına geldikten sonra altını kapatın ve kaşarları ekleyin Kaşarlar eriyene kadar karıştırın
Sıcakken servis yapın, soğumadan tüketin
Üzerini cevizle süsleyebilir, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz
Kaşarlı irmik helvasını deneyeceklere afiyet olsun
Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
*Yarım su bardağı irmik
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağından biraz fazla toz*şeker
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kaşarlı İrmik Tatlısı (Şipşak Helva) Tarifi Yapılışı Tereyağını küçük bir tencerede eritin (Ben büyük boy cezvede yaptım)
Yarım su bardağı irmiği ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun (Devamlı karıştırın çünkü 30 saniye bile kendi haline bıraksanız yanıyor, ben fotoğrafını çekmeye çalışırken hafif yaktım )
İrmikleri kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ve ardından şekeri ekleyip devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Kaynayıp koyulaşıp kıvamına geldikten sonra altını kapatın ve kaşarları ekleyin Kaşarlar eriyene kadar karıştırın
Sıcakken servis yapın, soğumadan tüketin
Üzerini cevizle süsleyebilir, vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz
Kaşarlı irmik helvasını deneyeceklere afiyet olsun