Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşarlı Kabak Graten

Kaşarlı Kabak Graten

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
34 kabak
Yarım bağ dere otu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağı
1, 5 su bardağı süt
2 kaşık dolusu un
Tuz
Kara biber



Kabaklar yıkanır Dilim kalınlığı 0 5 cm olacak şekilde halka halka doğranır Borcam içine biraz zeytinyağı döküp, üzerine kat kat kabaklar dizilir her sıraya çok az zeytinyağı gezdirilir Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına, kabaklar pişmesi için konulur 25 dakika kadar fırında pişerken Bir yandan beşamel sosunu hazırlarız Beşamel sos hazırlamak için, bir tava içinde iki kaşık tereyağı eritilir sonra eriyen tereyağı içine iki kaşık dolusu un konulur, biraz çevrildikten sonra azar azar iki su bardağı süt eklenir, kaynamaya çıkana kadar sürekli karıştırılır, uygun kıvama geldiğinde altı kapatılır Bu arada fırında pişmekte olan kabak fırından çıkarılır Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu, göz kararı tuz, karabiber ve yıkayıp uygun büyüklükte doğradığımız dereotu kabakların da aralarına iyice gelecek şekilde konur Fırında on beş dakika kadar daha pişirilir, en son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konarak kaşarlar kızarana kadar(yaklaşık 510 dakika kadar daha pişirilir) Sıcak bir şekilde servis edilir Afiyet olsun

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt