iltasyazilim
FD Üye
34 kabak
Yarım bağ dere otu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağı
1, 5 su bardağı süt
2 kaşık dolusu un
Tuz
Kara biber
Kabaklar yıkanır Dilim kalınlığı 0 5 cm olacak şekilde halka halka doğranır Borcam içine biraz zeytinyağı döküp, üzerine kat kat kabaklar dizilir her sıraya çok az zeytinyağı gezdirilir Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına, kabaklar pişmesi için konulur 25 dakika kadar fırında pişerken Bir yandan beşamel sosunu hazırlarız Beşamel sos hazırlamak için, bir tava içinde iki kaşık tereyağı eritilir sonra eriyen tereyağı içine iki kaşık dolusu un konulur, biraz çevrildikten sonra azar azar iki su bardağı süt eklenir, kaynamaya çıkana kadar sürekli karıştırılır, uygun kıvama geldiğinde altı kapatılır Bu arada fırında pişmekte olan kabak fırından çıkarılır Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu, göz kararı tuz, karabiber ve yıkayıp uygun büyüklükte doğradığımız dereotu kabakların da aralarına iyice gelecek şekilde konur Fırında on beş dakika kadar daha pişirilir, en son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konarak kaşarlar kızarana kadar(yaklaşık 510 dakika kadar daha pişirilir) Sıcak bir şekilde servis edilir Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Yarım bağ dere otu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Beşamel sos için:
2 kaşık tereyağı
1, 5 su bardağı süt
2 kaşık dolusu un
Tuz
Kara biber
Kabaklar yıkanır Dilim kalınlığı 0 5 cm olacak şekilde halka halka doğranır Borcam içine biraz zeytinyağı döküp, üzerine kat kat kabaklar dizilir her sıraya çok az zeytinyağı gezdirilir Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına, kabaklar pişmesi için konulur 25 dakika kadar fırında pişerken Bir yandan beşamel sosunu hazırlarız Beşamel sos hazırlamak için, bir tava içinde iki kaşık tereyağı eritilir sonra eriyen tereyağı içine iki kaşık dolusu un konulur, biraz çevrildikten sonra azar azar iki su bardağı süt eklenir, kaynamaya çıkana kadar sürekli karıştırılır, uygun kıvama geldiğinde altı kapatılır Bu arada fırında pişmekte olan kabak fırından çıkarılır Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu, göz kararı tuz, karabiber ve yıkayıp uygun büyüklükte doğradığımız dereotu kabakların da aralarına iyice gelecek şekilde konur Fırında on beş dakika kadar daha pişirilir, en son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konarak kaşarlar kızarana kadar(yaklaşık 510 dakika kadar daha pişirilir) Sıcak bir şekilde servis edilir Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız