iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Kabak Patlıcan Oturtması (Kıymasız ve Garnitürlü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy kabak
*1 adet büyük boy patlıcan
Sebzeleri kızartmak için :
*Bol sıvı yağ
Sosu için :
*2 adet domates
*1 büyük soğan
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*Yarım kavanoz garnitür
Üzeri için:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Kaşarlı Kabak Patlıcan Oturtması (Kıymasız ve Garnitürlü) Tarifi Yapılışı
Kabaklar ve patlıcanları bir güzel yıkayalım Kabuklarını alacalı soyalım ve 1 cm incelikte yuvarlak doğrayalım Tavaya bol sıvı yağ koyup kabak ve patlıcanları arkalı önlü kizartalim onlar bir köşede dursun bizde domatesli sosumuzu hazırlayalım bunun için Soğanı ince ince doğrayalım yada robottan geçirelim ki ben öyle yaptım yağda kavuralım Hafif kavurduktan sonra doğranmış sarımsağımızı ekleyelim 23 dakika kavuralım ve bu arada domatesin kabuklarını soyalım robotta çekelim Domatesi ve tereyağını ekleyelim 23 dakika pişirelim Baharatları ekleyelim ve 5 6 dk kadar kavurduktan sonra garnitürünü ilave edelim 1 2 dk daha kavurduktan sonra altını kapatalım Bir tepsi yada borcam içine sosu dökelim Sosun üzerine de patlıcan ve kabak dilimlerini yerleştirelim en üst kısmına da rendelenmiş kaşar peynirini serpip 180 derece fırında pişmeye bırakalım Kaşarlar nar gibi kızarınca fırından alalım ve servis edelim
*1 adet orta boy kabak
*1 adet büyük boy patlıcan
Sebzeleri kızartmak için :
*Bol sıvı yağ
Sosu için :
*2 adet domates
*1 büyük soğan
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*Yarım kavanoz garnitür
Üzeri için:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Kaşarlı Kabak Patlıcan Oturtması (Kıymasız ve Garnitürlü) Tarifi Yapılışı
Kabaklar ve patlıcanları bir güzel yıkayalım Kabuklarını alacalı soyalım ve 1 cm incelikte yuvarlak doğrayalım Tavaya bol sıvı yağ koyup kabak ve patlıcanları arkalı önlü kizartalim onlar bir köşede dursun bizde domatesli sosumuzu hazırlayalım bunun için Soğanı ince ince doğrayalım yada robottan geçirelim ki ben öyle yaptım yağda kavuralım Hafif kavurduktan sonra doğranmış sarımsağımızı ekleyelim 23 dakika kavuralım ve bu arada domatesin kabuklarını soyalım robotta çekelim Domatesi ve tereyağını ekleyelim 23 dakika pişirelim Baharatları ekleyelim ve 5 6 dk kadar kavurduktan sonra garnitürünü ilave edelim 1 2 dk daha kavurduktan sonra altını kapatalım Bir tepsi yada borcam içine sosu dökelim Sosun üzerine de patlıcan ve kabak dilimlerini yerleştirelim en üst kısmına da rendelenmiş kaşar peynirini serpip 180 derece fırında pişmeye bırakalım Kaşarlar nar gibi kızarınca fırından alalım ve servis edelim