iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg patlıcan
*Yarım kilo dana kıyma
*1 adet soğan
*2 adet domates
*2 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber
Kaşarlı Karnı Yarık Tarifi Yapılışı Soğanları küp küp kesip sıvı yağ ile soteliyoruz ,daha sonra domates ve biberleri de ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz, tuz salça ve karabiber ve kıymayı da ekleyip kavuruyoruz Patlıcanları alacalı şekilde soyup acıları çıksın diye tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz, daha sonra geniş bir tavada kızartıyoruz ve yağını çeksin diye havlu peçete kullanmıyoruz 1 kaşık salça ve sıcak su ile domatesli sos yapıp karnı yarıkların içini kavurduğumuz kıyma ile doldurup üzerlerine salçalı su döküp en son kaşarı ekleyip fırına veriyoruz, afiyet olsun
*1 kg patlıcan
*Yarım kilo dana kıyma
*1 adet soğan
*2 adet domates
*2 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber
Kaşarlı Karnı Yarık Tarifi Yapılışı Soğanları küp küp kesip sıvı yağ ile soteliyoruz ,daha sonra domates ve biberleri de ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz, tuz salça ve karabiber ve kıymayı da ekleyip kavuruyoruz Patlıcanları alacalı şekilde soyup acıları çıksın diye tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz, daha sonra geniş bir tavada kızartıyoruz ve yağını çeksin diye havlu peçete kullanmıyoruz 1 kaşık salça ve sıcak su ile domatesli sos yapıp karnı yarıkların içini kavurduğumuz kıyma ile doldurup üzerlerine salçalı su döküp en son kaşarı ekleyip fırına veriyoruz, afiyet olsun