iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1adet yaş maya (42g)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yada 1, 5 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı)
*400 gr rendelenmiş kaşar
*500 gr tereyağı veya margarin
*(Eritilmiş olacak) az gelirse ilave edin
Kaşarlı Katmer Tarifi Yapılışı Merhabalar mayayı büyükce bir kapta biraz ıslatın Tuzunu yağını koyup ununu koyup sıcak olmayan su ile yoğurun sonra bize açmak için un lazım olacak Eğer başka ununuz yoksa biraz un ayırın iyice ele yapışmayan bir hamur yapın Kulak memesi kıvamı Bu hamuru 45 dk dinlendirin Ve üzerini açıp 5 parçaya bölün her parçayı unlayıp bir tarafa bırakın Ben elektrikli saç kullandım İsterseniz tavada da olur ama o zaman bezeleri daha küçük tutmak lazım 10 tane beze olur Hamurun birini alıp iyice altını üzerini unlayıp açın ne çok ince ne çok kalın Üzerine eritilmiş margarin sürün Kaşar peyniri serpin ve rulo şeklinde sarın ve etrafında dolayın Unlanmış tezgaha bırakın hepsini böyle hazırlayın Üzerini örtüp tekrar yağın donmasını bekleyelim İsterseniz buzdolabında bekletin Yarım saat kadar Saçı ısıtın tekrar unlu tezgahta açın ve saça bırakın çok kızarmasını beklemeden çevirin ve yağlayın ve tekrar çevirip tekrar yağlayın iki tarafını da kızartın ve alın böyle hamur işleri zahmetli oluyor ama yemesi de tatlı oluyor yanında bir bardak çay güzel gider
Afiyet olsun
*1 kg un
*1adet yaş maya (42g)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yada 1, 5 tatlı kaşığı tuz (İsteğe bağlı)
*400 gr rendelenmiş kaşar
*500 gr tereyağı veya margarin
*(Eritilmiş olacak) az gelirse ilave edin
Kaşarlı Katmer Tarifi Yapılışı Merhabalar mayayı büyükce bir kapta biraz ıslatın Tuzunu yağını koyup ununu koyup sıcak olmayan su ile yoğurun sonra bize açmak için un lazım olacak Eğer başka ununuz yoksa biraz un ayırın iyice ele yapışmayan bir hamur yapın Kulak memesi kıvamı Bu hamuru 45 dk dinlendirin Ve üzerini açıp 5 parçaya bölün her parçayı unlayıp bir tarafa bırakın Ben elektrikli saç kullandım İsterseniz tavada da olur ama o zaman bezeleri daha küçük tutmak lazım 10 tane beze olur Hamurun birini alıp iyice altını üzerini unlayıp açın ne çok ince ne çok kalın Üzerine eritilmiş margarin sürün Kaşar peyniri serpin ve rulo şeklinde sarın ve etrafında dolayın Unlanmış tezgaha bırakın hepsini böyle hazırlayın Üzerini örtüp tekrar yağın donmasını bekleyelim İsterseniz buzdolabında bekletin Yarım saat kadar Saçı ısıtın tekrar unlu tezgahta açın ve saça bırakın çok kızarmasını beklemeden çevirin ve yağlayın ve tekrar çevirip tekrar yağlayın iki tarafını da kızartın ve alın böyle hamur işleri zahmetli oluyor ama yemesi de tatlı oluyor yanında bir bardak çay güzel gider
Afiyet olsun