iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*Yarım kg un
*Su
*Tuz
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
*1 yumurta sarısı
İç malzemesi:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*Yumurta
*Tuz
Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı Un, su tuz ve mayadan hamur yoğrulur 3040 dk mayalanması beklenir Hamurdan yumruğumuzdan biraz küçük bezeler koparılır Oval olacak şekilde hamur açılır Açılan hamurun kenarları bir cm kadar içe doğru kıvrılır Rendelenmiş kaşar bolca koyulur Üstüne yumurta kırılıp hafifçe dağıtılır Yumurtanın üstüne biraz tuz ekilir Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir Önceden 250 derece iyice ısıtılmış olan fırına verilir Yaklaşık 1015 dk da üzeri pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz kenar kısımlarına yağ sürülüp, büyükçe bir torbaya koyulur(Kuru değilse poşete koymanıza gerek yok) Poşetin içinde istenilen yumuşaklığa erişince dilimleyip servis yapabilirsiniz
*Yarım kg un
*Su
*Tuz
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
*1 yumurta sarısı
İç malzemesi:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
*Yumurta
*Tuz
Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı Un, su tuz ve mayadan hamur yoğrulur 3040 dk mayalanması beklenir Hamurdan yumruğumuzdan biraz küçük bezeler koparılır Oval olacak şekilde hamur açılır Açılan hamurun kenarları bir cm kadar içe doğru kıvrılır Rendelenmiş kaşar bolca koyulur Üstüne yumurta kırılıp hafifçe dağıtılır Yumurtanın üstüne biraz tuz ekilir Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir Önceden 250 derece iyice ısıtılmış olan fırına verilir Yaklaşık 1015 dk da üzeri pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz kenar kısımlarına yağ sürülüp, büyükçe bir torbaya koyulur(Kuru değilse poşete koymanıza gerek yok) Poşetin içinde istenilen yumuşaklığa erişince dilimleyip servis yapabilirsiniz