iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr et (kuzu tercihen veya dana)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Hazırlanışı
Öncelikle eti kuşbaşı olarak doğrayıp düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlıyoruz Haşladıktan sonra sac tavasında zeytinyağın da etimizi 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavuruyoruz Doğranmış soğan, yeşil biber ve sarımsağı da ekleyip yine 5 dakika boyunca kavuruyoruz Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayıp ete ilave ediyoruz 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz Baharatlarını da ilave edip, bir kaç kez daha karıştırıp altını kapatıyoruz En son isteğe göre üzerine kaşar peyniri serpiştiriyoruz Sıcak olarak servis yapıyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
500 gr et (kuzu tercihen veya dana)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Hazırlanışı
Öncelikle eti kuşbaşı olarak doğrayıp düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlıyoruz Haşladıktan sonra sac tavasında zeytinyağın da etimizi 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavuruyoruz Doğranmış soğan, yeşil biber ve sarımsağı da ekleyip yine 5 dakika boyunca kavuruyoruz Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayıp ete ilave ediyoruz 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz Baharatlarını da ilave edip, bir kaç kez daha karıştırıp altını kapatıyoruz En son isteğe göre üzerine kaşar peyniri serpiştiriyoruz Sıcak olarak servis yapıyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.