iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Sarma Ve Stick Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr un (3 büyük çay bardağı ve 12 yemek kaşığı)
*360 ml ılık su
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru veya yarım yaş maya
*3 4 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine:
*Kaşar
*1 paket mozerella
*İsteğe göre varsa parmesan peyniri(ben sevmediğim için kullanmadım)
*Sarımsak
*Az kekik (isteğe göre)
Kaşarlı Sarma Ve Stick Ekmekler Tarifi Yapılışı Bugün sizinle çok kolay ve bir o kadar lezzetli ekmek tarifi paylaşmak istiyorumBir hamur +aynı malzeme * iki ayrı sunum
Ilık suda şeker ve maya karıştırılır ve 5 dakika kenarda bekletilir Un elenir tuzla karıştırılır mayalı su içine akıtılır ve 56 dakika iyice yoğrulur Yumuşak çok hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz, yağlı elle toparlanır ve 5 dakika dinlendirilir Bu arada yağ eritilir ve bir tepsi fırçayala yağlanır,mozerella ve kaşar rendelenir Hamur bir iki defa yoğrulur tepisinin üzerine alınır ve 23 dakika yine bekletilirSonra hamur elle bastırarak tepside açılırYağdan hamurun her tarafına gezdirilir ve güzelce sürülürToz sarımsak ve isteğe göre kekik serpilir ,sonra rendelenmiş peynir dağıtılır üzerine Şimdi stick ekmek isterseniz önce uzunlamasına ortadan sonra yukarıdan aşağıya 12 parmak kalınlığında kesin(pizza bıçağı)sarma olarak yapmak isterseniz,hamur yine ortadan kesilir ve dikatlice rulo olarak sarılır 2 parmak kalınlığında kesilir *ve kesilen taraf *tepsiye konulurTepsi önceden 50 dereceye ısıtılmış fırına sürülür ve 1015 dakika bekletilirSonra fırın 200 dereceye ısıtılır (tepsi içinde)ve ekmekler kızarana kadar 2025 dakika pişirilir ,sonra 5 dakika dinlendirilir ve servise hazır Afiyet olsun)
*500 gr un (3 büyük çay bardağı ve 12 yemek kaşığı)
*360 ml ılık su
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru veya yarım yaş maya
*3 4 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine:
*Kaşar
*1 paket mozerella
*İsteğe göre varsa parmesan peyniri(ben sevmediğim için kullanmadım)
*Sarımsak
*Az kekik (isteğe göre)
Kaşarlı Sarma Ve Stick Ekmekler Tarifi Yapılışı Bugün sizinle çok kolay ve bir o kadar lezzetli ekmek tarifi paylaşmak istiyorumBir hamur +aynı malzeme * iki ayrı sunum
Ilık suda şeker ve maya karıştırılır ve 5 dakika kenarda bekletilir Un elenir tuzla karıştırılır mayalı su içine akıtılır ve 56 dakika iyice yoğrulur Yumuşak çok hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz, yağlı elle toparlanır ve 5 dakika dinlendirilir Bu arada yağ eritilir ve bir tepsi fırçayala yağlanır,mozerella ve kaşar rendelenir Hamur bir iki defa yoğrulur tepisinin üzerine alınır ve 23 dakika yine bekletilirSonra hamur elle bastırarak tepside açılırYağdan hamurun her tarafına gezdirilir ve güzelce sürülürToz sarımsak ve isteğe göre kekik serpilir ,sonra rendelenmiş peynir dağıtılır üzerine Şimdi stick ekmek isterseniz önce uzunlamasına ortadan sonra yukarıdan aşağıya 12 parmak kalınlığında kesin(pizza bıçağı)sarma olarak yapmak isterseniz,hamur yine ortadan kesilir ve dikatlice rulo olarak sarılır 2 parmak kalınlığında kesilir *ve kesilen taraf *tepsiye konulurTepsi önceden 50 dereceye ısıtılmış fırına sürülür ve 1015 dakika bekletilirSonra fırın 200 dereceye ısıtılır (tepsi içinde)ve ekmekler kızarana kadar 2025 dakika pişirilir ,sonra 5 dakika dinlendirilir ve servise hazır Afiyet olsun)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.