iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı süt
*1 margarin
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemeler;
*Kaşar peyniri
Üzeri için;
*Susam
*Pekmez
Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar
Öncelikle margarini bir tavada eritip ılımaya bırakıyoruz Sütü cezvede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz sonra hamur kabımıza şeker ve mayayı alıp üzerine ısıttığımız sütü döküp karıştırıyoruz ve 5 dk kabarmasını bekliyoruz Yumurta, tuz ve margarini de ekleyip karıştırıyoruz Hamurumuza un ekleyerek yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz
Tepsimizi yağlayıp poğaçalarımızı elips şeklinde elimiz yardımı ile çok büyük olmayacak şekilde iç harcını koyup yuvarlıyoruz
Sonra sulandırdığımız pekmeze poğaçamızı batırıp ardından susama batırıp tepsiye diziyoruz
Poğaçalarımızı 170 derece fırına atıyoruz
Ve yaklaşık 40 45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Arkadaşlar hiç zaman almayan poğaçalar harika ve hiç bekletmeden fırına sürebiliyoruz
Afiyet Olsun
*3 su bardağı süt
*1 margarin
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemeler;
*Kaşar peyniri
Üzeri için;
*Susam
*Pekmez
Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar
Öncelikle margarini bir tavada eritip ılımaya bırakıyoruz Sütü cezvede ılık olacak şekilde ısıtıyoruz sonra hamur kabımıza şeker ve mayayı alıp üzerine ısıttığımız sütü döküp karıştırıyoruz ve 5 dk kabarmasını bekliyoruz Yumurta, tuz ve margarini de ekleyip karıştırıyoruz Hamurumuza un ekleyerek yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz
Tepsimizi yağlayıp poğaçalarımızı elips şeklinde elimiz yardımı ile çok büyük olmayacak şekilde iç harcını koyup yuvarlıyoruz
Sonra sulandırdığımız pekmeze poğaçamızı batırıp ardından susama batırıp tepsiye diziyoruz
Poğaçalarımızı 170 derece fırına atıyoruz
Ve yaklaşık 40 45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Arkadaşlar hiç zaman almayan poğaçalar harika ve hiç bekletmeden fırına sürebiliyoruz
Afiyet Olsun