iltasyazilim
FD Üye
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 buçuk su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1* çay bardağı ay çiçek yağı
*1* tatlı kaşığı tuz
İçi için:
*250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
*Yaklaşık 50 dilim sucuk
*1 yumurta sarısı
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına bir yemek kaşığı kuru maya ile bir yemek kaşığı toz şeker koyup üzerine bir su bardağı ılık sütü döküp çırpıyoruz ve beş dakika bekliyoruz (Ön mayalanma)
*Karışıma bir çay bardağı ayçiçek yağı ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyip karışımı 30 saniye kadar daha çırpıyoruz
*Üç buçuk su bardağı unu ekleyerek iyice yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz hamuru ılık kalması için sofra bezi ile iyice sarıyoruz ve bir saat mayalanmasını bekliyoruz
*Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre 5 veya 6 veya 7 eşit parçaya ayırıp tezgahın üstünde yaklaşık oklava kalınlığında (belki biraz daha kalın) uzatıyoruz
*Baş parmaklarımız ile hamurun ortasından eze eze, işret parmaklarımız pidenin genişliğini sabitleyecek şekilde ilerleyerek pide hamurunu açıyoruz
*(Ben mutfak işlerinde acemi olduğum için böyle yapıyorum Pide hamurunu açmanın başka yolu da vardır elbet)
*Açtığımız hamurun üstüne önce rendelediğimiz kaşarı, üzerine de tek sıra halinde sucuk dilimlerini koyup tepsiye diziyoruz
*Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyup yaklaşık 15 – 20 dakika pişiriyoruz
*Afiyet olsun
Not: Dileyen fırından çıkan sıcak pidelerin kenarlarına fırçayla sıvı yağ, dileyen üstüne tereyağı da sürebilir
*3 buçuk su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1* çay bardağı ay çiçek yağı
*1* tatlı kaşığı tuz
İçi için:
*250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
*Yaklaşık 50 dilim sucuk
*1 yumurta sarısı
Kaşarlı Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına bir yemek kaşığı kuru maya ile bir yemek kaşığı toz şeker koyup üzerine bir su bardağı ılık sütü döküp çırpıyoruz ve beş dakika bekliyoruz (Ön mayalanma)
*Karışıma bir çay bardağı ayçiçek yağı ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyip karışımı 30 saniye kadar daha çırpıyoruz
*Üç buçuk su bardağı unu ekleyerek iyice yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz hamuru ılık kalması için sofra bezi ile iyice sarıyoruz ve bir saat mayalanmasını bekliyoruz
*Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre 5 veya 6 veya 7 eşit parçaya ayırıp tezgahın üstünde yaklaşık oklava kalınlığında (belki biraz daha kalın) uzatıyoruz
*Baş parmaklarımız ile hamurun ortasından eze eze, işret parmaklarımız pidenin genişliğini sabitleyecek şekilde ilerleyerek pide hamurunu açıyoruz
*(Ben mutfak işlerinde acemi olduğum için böyle yapıyorum Pide hamurunu açmanın başka yolu da vardır elbet)
*Açtığımız hamurun üstüne önce rendelediğimiz kaşarı, üzerine de tek sıra halinde sucuk dilimlerini koyup tepsiye diziyoruz
*Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyup yaklaşık 15 – 20 dakika pişiriyoruz
*Afiyet olsun
Not: Dileyen fırından çıkan sıcak pidelerin kenarlarına fırçayla sıvı yağ, dileyen üstüne tereyağı da sürebilir