Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaşarlı Susamlı Pamuk Poğaça

Kaşarlı Susamlı Pamuk Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kaşarlı Susamlı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı ılık süt
*14 (çeyrek) su bardağı ılık su
*12 (yarım) su bardağı erimiş tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
*Un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar)

İçine;


*Kaşar peyniri (yaklaşık 200250 gram)

Üzerine;


*Yumurta sarısı
*Susam

Kaşarlı Susamlı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba, ???
Bol susamlı ve kaşar peynirli, nefis lezzette, pamuk gibi yumuşacık poğaçaların yapımı için; ???
İki*su bardağı unu*yoğurma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın
Bu havuza; ılık süt ve su, tereyağı, sıvı yağ, toz şeker, yumurta*ve*maya, unun kenar kısımlarına da tuzunu koyun ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayın
Kontrollü olarak un ilavesi ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve*yaklaşık 10 dakika hamuru güzelce yoğurun Ardından mayalanması için üzerini bir buzdolabı poşeti ile örtün ve*1 saat*kadar dinlenmeye alın
Mayalanma süreci sonunda hamurumuz en az iki katı büyüklüğüne ulaşmış, çok güzel kabarmış olacaktır Gazını alma maksatlı kısa bir süre tekrar yoğurup, şekillendirmeye başlayabiliriz
Şekil verme sırasında, fırını ısınması için 100 dereceye ayarlayarak açın
Hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlak olarak açın İçine*23 dilim kaşar*peyniri*koyun Karşılıklı kenarlarını birleştirerek, poğaçayı kapatın ve*ters çevirerek*yani birleşme kısmını alta getirerek, poğaçaları*yağlı kağıt serdiğimiz*fırın tepsisine dizin (Yaklaşık 911 adet arası poğaça çıkmaktadır )
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, *bolca susam*serpin ve fırına*verin, fırının derecesini 175’e yükseltin Üzerleri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin (yaklaşık 30 dakika)
Fırından çıkan poğaçaların üzerini bir mutfak bezi ile kapatın Bu şekilde bir süre dinlenen ve ılınan, *lezzetine*doyum olmayan pamuk kaşarlı*poğaçalarımız servise hazırdır ??
Afiyet olsun ???
*
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt