Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaside-i burde ne demektir?

Kaside-i burde ne demektir?
0
176

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kasidei burde ne demektir?

Kasidei burde Selefiyeciler, nicin Kasidei Burde'ye saldırıyorlar?

Selefiyeciler, Resulullahın ovulmesini hazmedemiyorlar Bizzat Allahu tealanın ovduğu, (Sen olmasaydın, kainatı yaratmazdım) buyurduğu Peygamber efendimizin ovulmesine tahammul edemiyorlar Onu ovmek, ibadettir Kasidei burde, Peygamber efendimizin ustunluğunu anlatan, onu oven bir kasidedir

Kasidei burde'nin yazarı olan İmamı Busayri hazretleri, sofiyyei aliyyenin buyuklerindendir Bir gun felc oldu, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı Resulullaha tevessul edip, insanların en ustununu oven, meşhur kasidesini hazırladı Ruyada Resulullaha okudu Cok beğenip, arkasından mubarek hırkasını cıkarıp, imama giydirdi Bedeninin felcli olan yerlerini mubarek eli ile sığadı Uyanınca, bedeni sağlam idi Hırkai saadet de, arkasında idi Bunun icin, bu kasideye Kasidei burde denildi Burde, hırka, palto demektir

İmamı Busayri sevinerek, sabah namazına giderken, zuhd ile meşhur bir zata rastladı İmamı Busayri'ye, kasideni dinlemek isterim dedi (Benim kasidelerim coktur Hepsini herkes bilir)dedi (Kimsenin bilmediği, bu gece Resulullaha okuduğunu istiyorum) deyince, (Bunu hic kimseye soylemedim Nerden anladın?) dedi O zat da, ruyasını olduğu gibi haber verdi

Bu kasidenin hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin oldukları goruldu Faydalanmak icin, inanmak ve halis niyet ile okumak gerekir Kasidei burde, aşağıya İslam harfleriyle konulmuştur: