iltasyazilim
FD Üye
Kaşık Dökmesi Tarifi (Peynir Ve Maydanozlu) İçin Malzemeler
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı beyaz beynir
*2 yemek kaşığı maydanoz
*1 çay kaşığı pulbiberi
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı su
*10 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*Hazırlanışı
Bir kabın içine yumurta beyaz peynir, maydanoz ,pul biberi, tuz sıvı yağ koy ve çırpın Sütü ekleyin tekrar çarpıcı ile çırpın Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek koyun Hepsini pürüzsüz bir şekilde karıştırın Kıvamı kekten biraz koyu bir kıvamda olması gerekiyor Hamurumuz hazır 10 dk dinlensin Çünkü dinlenince daha güzel kabarır
Krep tava(düz) yada desenli yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy peçete ile tavayı yağlayın fazla yağı emdirin Tava yağlı olmasın yoksa kızarırken yanar veya yayılır Desenli bir tavada ise hamur pişerken yüzeyleri tavanın desenini alır (Mesala tavanın tabanı noktalı tavalar) Ben düz krep tava kullandım Burda önemli olan şey tavayı kızgın yaparsanız kesinlikle yapışmaz Sonra kaşık ile yayarak hamuru döküyoruz Adı üzerinde kaşık dökmesi Döküp hafiften yayıyoruz 20 saniye bekleyin kesinlikle dokunmayın Ve hafif kızartıyoruz ve çeviriyoruz pişince diğer tarafını çevirip hafif kızartın Vee kreplerimizin hepsi pişti Bir tabağa alıp servis yapıyoruz Çok kolay sabah kahvaltısında hafif puff yumuşak bir tarif sakın kaçırmayın Çok çabuk hazır oluyor Alternatif olarak ince doğranmış sucuk sosis mısırda ekleyebilirsiniz Afiyetle hoşçakalın
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı beyaz beynir
*2 yemek kaşığı maydanoz
*1 çay kaşığı pulbiberi
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı su
*10 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*Hazırlanışı
Bir kabın içine yumurta beyaz peynir, maydanoz ,pul biberi, tuz sıvı yağ koy ve çırpın Sütü ekleyin tekrar çarpıcı ile çırpın Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek koyun Hepsini pürüzsüz bir şekilde karıştırın Kıvamı kekten biraz koyu bir kıvamda olması gerekiyor Hamurumuz hazır 10 dk dinlensin Çünkü dinlenince daha güzel kabarır
Krep tava(düz) yada desenli yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy peçete ile tavayı yağlayın fazla yağı emdirin Tava yağlı olmasın yoksa kızarırken yanar veya yayılır Desenli bir tavada ise hamur pişerken yüzeyleri tavanın desenini alır (Mesala tavanın tabanı noktalı tavalar) Ben düz krep tava kullandım Burda önemli olan şey tavayı kızgın yaparsanız kesinlikle yapışmaz Sonra kaşık ile yayarak hamuru döküyoruz Adı üzerinde kaşık dökmesi Döküp hafiften yayıyoruz 20 saniye bekleyin kesinlikle dokunmayın Ve hafif kızartıyoruz ve çeviriyoruz pişince diğer tarafını çevirip hafif kızartın Vee kreplerimizin hepsi pişti Bir tabağa alıp servis yapıyoruz Çok kolay sabah kahvaltısında hafif puff yumuşak bir tarif sakın kaçırmayın Çok çabuk hazır oluyor Alternatif olarak ince doğranmış sucuk sosis mısırda ekleyebilirsiniz Afiyetle hoşçakalın