iltasyazilim
FD Üye
Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi
Resimli Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi
Malzemeleri
4 Adet Tavuk Göğsü
1 Yarım Çay Kaşığı Kakule
1 Yarım Nehir Kaşığı Nane
2 Kaşık Kişniş
1 Kaşık Susam
1 Su Bardağı Un
2 Kaşık Çiçek Yağı
3 Fincan Tavuk Suyu
1 Yarım Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yarım Çay Kaşığı Kimyon
1 Akarsu Kaşığı Hardal Çekirdeği
Hazırlanışı
Yağımızı bir orta boy tencerede ısıtalım, içine ince doğradığımız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Pirincimizi ekleyelim ve baharatlar ayrıntılarıyla karıştıralım Gerisinde tavuk suyunu ekleyip azıcık kaynatalım Isıyı düşürelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım Kişnişotuyla karıştırarak saklayalım Tavuk filetolarını önce una,sonradan çırpılmış yumurtaya ve en son susama bulayalım, ve firitözde kahverengi oluncaya kadar pişirelimAfiyet Olsun *
Resimli Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü Tarifi
Malzemeleri
4 Adet Tavuk Göğsü
1 Yarım Çay Kaşığı Kakule
1 Yarım Nehir Kaşığı Nane
2 Kaşık Kişniş
1 Kaşık Susam
1 Su Bardağı Un
2 Kaşık Çiçek Yağı
3 Fincan Tavuk Suyu
1 Yarım Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yarım Çay Kaşığı Kimyon
1 Akarsu Kaşığı Hardal Çekirdeği
Hazırlanışı
Yağımızı bir orta boy tencerede ısıtalım, içine ince doğradığımız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Pirincimizi ekleyelim ve baharatlar ayrıntılarıyla karıştıralım Gerisinde tavuk suyunu ekleyip azıcık kaynatalım Isıyı düşürelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım Kişnişotuyla karıştırarak saklayalım Tavuk filetolarını önce una,sonradan çırpılmış yumurtaya ve en son susama bulayalım, ve firitözde kahverengi oluncaya kadar pişirelimAfiyet Olsun *