Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaşnika

Kaşnika

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kaşnika Tarifi İçin Malzemeler İçi için;

*Yarım*kg pırasa
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*12 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kekik

Hamuru için;

*2 su bardağı dolusu ılık süt
*2 yumurta
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 su bardağı mısır unu
*12 su bardağı buğday unu
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz

Kaşnika Tarifi Yapılışı Pırasalar yıkanıp süzüldükten sonra incecik doğranır ( beyazı ve yeşili beraber)
2 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber tavada kavrulur
İçerisine arzunuza göre baharat ve tuzlar eklenir ( ben karabiber ve kekik ekledim ) ve altı kapatılarak soğumaya alınır
Süt, yumurta ve zeytinyağı çırpıcı veya çatalla 3 dakika karıştırılır
İçerisine Ilık pırasa , kabartma tozu, tuz ve un karışımı yavaş yavaş karıştırarak eklenir ( kek hamuru kıvamında )
Yağlanmış borcama boşaltılır
Önceden ısıtılan 170 derece fırında 3035 dakika pişirilir
İçerisine kürdanı batırıp çıkarttığınızda temiz çıkarsa kaşnikayı fırından alınız Eğer hamurlu çıkarsa bir kaç dakika daha pişiriniz
PÜF
Mısır unu hamuru sertleştirir Tamamını mısır unu ile yapmayınız Kek kıvamında hazırlanan hamur, mısır unundan ötürü kıvamı tam olacaktır Ölçüler birebir tutmayabilir siz un az gelirse ekleyiniz Zira her marka unun ölçüsü değişebilir
NOT
Bana bu tarifi Babası Girit göçmeni olan arkadaşım Suna ‘dan öğrendim Çok lezzetli bir tarif, tuzlu kek *olarak sunum yapabilirsiniz
Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN

858,496Konular
982,341Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt