Antalya'nın ünlü turistik ilçesi Kaş'ta yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını çıktığı günden bu yana önlemlerin en yüksek düzeyde olduğu belirtilirken, Kaymakam Bülent Karacan, denetleme için maskesiz markete girmeye çalışırken, vatandaşlar tarafından engellendiğini söyledi.
İlçede birinci günden itibaren alınan tedbirler ve halkın şuurlu davranması hadise görülmemesinde en büyük etkenlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Toplumsal izolasyon ve sıkı kontrol ise herkes tarafından benimsenmiş birinci iki kural olarak gösteriliyor
Kaymakam Karacan: Maskesiz markete giremedim
Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, İçişleri Bakanlığı ve Sıhhat Bakanlığı'nın aldığı kuralları eksiksiz uyguladıklarını söyledi. Alınan bütün kararların insan sıhhati için olduğunu, Kaşlı vatandaşların bunu özümsediğini vurgulayan Karacan, kurallara harfiyen uyulduğunu bildirdi.
Karacan, "evde kal" davetinin ilçede büyük karşılık bulduğunu, meydanların, dünyaca ünlü kıyıların boş olduğunu lisana getirdi.
Kendisinin de bazen denetlemelerde bulunduğunu vurgulayan Karacan, "Bir gün vatandaşın ve esnafın reaksiyonunu ölçmek için tek başıma maskesiz markete girmeye çalıştım. Girmeden çabucak bir vatandaş, 'maskeni takman gerekiyor' diye ihtarda bulundu.
Çabucak maskemi çıkartıp taktım. Bu beni çok keyifli etti. Vatandaş bu işi gerçek manasıyla sahiplenmiş" dedi.