Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kastamonu Helvası

Kastamonu Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kastamonu Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr un (Normal su bardaklarında 5 tane )
*250 gr margarin
*1, 5 bardak pudra şekeri tatlı seviyorsanız az daha şeker ilave edebilirsiniz

(bu malzemelerin ölçüsü bir porsiyonluk ben 2 kere hazırladım helva bir yapılışta ince oluyor da onun için )
Kastamonu Helvası Tarifi Yapılışı Orijinal tarifte vanilya var ama ben kullanmadım Unu ocakta hafif kavurdum Pudra şekerini ilave edip eleyerek başka bir tepsiye aldım Erittiğim yağı ilave ederek güzelce karıştırarak yağı tüm una yedirdim Zemini katı yağ ile yağladığım tepsiye harcı döküp güzelce bastırdım Bence bu helvanın enzor kısmı bu Gerçekten iyi bastırmak lazım yoksa kesmekte zorlanıyorsunuz
Ayrıca ben iyi sıkışsın diye yarısını döküp sıkıştırıp sonra diğer yarısını döktüm ama buda iyibir fikir değilmiş çünkü katlara ayrılıyor Tüm malzemeyi birden boşaltıp sıkıştırın Ayrıca orjinal tarfte çikolatayı benmari usulü eritip süslerler acelem olduğu için yapmadım ama güzel oluyor Bir dahaki sefere artık Afiyet olsun

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt